Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5287/viesajame-transporte-lengvatas-moksleiviams-ir-studentams-suteiks-tik-galiojantys-pazymejimai/spausdinti/

Viešajame transporte lengvatas moksleiviams ir studentams suteiks tik galiojantys pažymėjimai

Publikuota: 2006-08-30 10:02
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Artėjant mokslo metams sostinės savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atkreipia moksleivių ir studentų dėmesį, kad naudotis lengvatomis miesto viešajame transporte galima tik turint galiojantį moksleivio ar studento pažymėjimą. Neturintys galiojančio pažymėjimo privalo pirkti bilietus už visą kainą.

Kasmet prieš Rugsėjo pirmąją SĮ „Susisiekimo paslaugos“ primena aukštosioms ir bendrojo lavinimo mokykloms, kad važiuojantys viešuoju transportu su lengvatiniais bilietais privalo turėti galiojančius pažymėjimus, įrodančius teisę į nuolaidas. Tačiau rugsėjo pradžioje organizuojamų kontrolės reidų metu vis atsirasdavo „pamiršusių“, kad važiavimas viešuoju transportu – mokama paslauga, o už lengvatas mokama iš visų mokesčių mokėtojų kišenės.

Nors pastaruoju metu žiniasklaidoje skelbiama apie vėluojančių studentų pažymėjimų problemą, iki šiol nei Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), nei jokia valstybinė įstaiga nesikreipė į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ dėl šios problemos sprendimo. Per septynerius įmonės veiklos metus LSAS nė karto nesugebėjo laiku pagaminti pažymėjimų.

Šiais metais buvo pranešta, kad dėl vėluojančių pažymėjimų ir šios problemos sprendimo LSAS kreipsis į keleivių kontrolę vykdančias tarnybas ir suderins, kokiu dokumentu studentai naudosis važiuodami su lengvatiniais bilietais, tačiau taip ir nesikreipė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!