Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/52392/sutartis-tarp-lietuvos-universitetu-ir-huawei-atvers-studentams-kelius-stazuotems-kinijoje/spausdinti/

Sutartis tarp Lietuvos universitetų ir „Huawei“ atvers studentams kelius stažuotėms Kinijoje

Publikuota: 2015-11-27 12:15
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos–Kinijos verslo forumo metu Pekine tarp „Huawei“ ir trijų Lietuvos universitetų buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys. Vilniaus universiteto (VU), Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai nuo 2016 metų turės galimybę dalyvauti projekte „Seeds for the Future“. Šiuo projektu studentai galės atlikti praktiką „Huawei“ Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) bei inovacijų centruose dirbant kartu su kompanijos mokslininkais.

„Tai yra neįkainojama galimybė Lietuvos studentams įgyti vertingos patirties. Džiaugiamės, kad mūsų šalies bendradarbiavimas su Kinija tampa vis glaudesnis, kartu galime įgyvendinti projektus, kurie jauniems Lietuvos žmonėms atveria kelius į jų karjeros viršūnes“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Huawei“, bendradarbiaudami su Lietuvos universitetais ir kitomis vietinėmis organizacijomis, galės suteikti 2 savaičių trukmės stažuotes Kinijoje talentingiems telekomunikacijų ir technologijų mokslų studentams.

Sutartis tarp Lietuvos universitetų ir „Huawei“ atvers studentams kelius stažuotėms Kinijoje

„Kaip pasaulinei kompanijai mums yra svarbu integruotis ir dalyvauti tos šalies veikloje, kurioje dirbame. Lietuva mums buvo labai svetinga, galėjome nuolat augti ir vystytis, kasmet pasiekti daugiau vis naujų tikslų. Dabar mes norime investuoti savo žinias ir ekspertinę patirtį į Lietuvos studentus – šios srities ateities ekspertus, todėl norime parengti tvarų pagrindą ateities plėtrai“, – mintimis dalijasi „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Zhu Lu.

„Seeds for the Future“ projektu siekiama atrasti vietinius IRT talentus, perduoti jiems kompanijos žinias, skatinti didesnį supratimą apie telekomunikacijų sektorių ir susidomėjimą juo bei didinti regioninį skaitmeninės bendruomenės augimą ir dalyvavimą jos veikloje.

„Huawei“ tvirtai tiki glaudesniu pasaulio gyventojų ryšiu. Naujosios kartos IRT specialistai su giliomis pramonės žiniomis ir nestandartiniu mąstymu padės įgyvendinti šį tikslą. „Seeds for the Future“ iniciatyva yra skirta atrasti naujus IRT talentus ir sumažinti atotrūkį tarp teorinių ir praktinių žinių. Pasirašytas susitarimas padės perduoti mūsų žinias ir pasiekti tikslą ugdyti puikiai išsilavinusius ir technologijų pramonei paruoštus specialistus“, – teigia „Huawei“ ryšių su visuomene ir komunikacijos skyriaus vadovas Vidurio ir Rytų Europai bei Skandinavijos regionui Zhangxibo.

Projekto metu tūkstančiai IRT studentų iš daugiau nei 60-ies universitetų 20-yje pasaulio šalių sustiprino savo gebėjimus prisitaikyti prie IRT pramonės ir įgijo daugiau patirties ir supratimo apie naujausias technologijas. Projektas tarnauja kaip esminė platforma, praturtinanti studentų įgūdžius globalia patirtimi ruošiant juos darbui IT ir telekomunikacijų kompanijose.

Prieš dvejus metus VU Fizikos fakultete atidaryta „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija, mobiliųjų aplikacijų laboratorija, kurioje stiprinamos jaunųjų specialistų žinios ir studentai susipažįsta su naujausiomis ryšio technologijomis. Šių metų pradžioje VU Telekomunikacijų mokslo centrui „Huawei“ padovanojo duomenų centro serverį.

Viešėdamas Kinijoje premjeras A. Butkevičius taip pat apsilankė „Huawei“ MTEP centre. Premjeras A. Butkevičius priminė, kad kompanijos bendradarbiavimas su Lietuva užsimezgė dar 2009 metų pabaigoje, kai buvo įsteigtas kompanijos padalinys Vilniuje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!