Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5203/sostines-mokyklu-stadionai-futbolo-ir-krepsinio-aiksteles-atviros-bendruomenems/spausdinti/

Sostinės mokyklų stadionai, futbolo ir krepšinio aikštelės atviros bendruomenėms

Publikuota: 2006-08-22 10:49
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Vilniaus miesto savivaldybė užtikrina, kad sostinės mokyklų stadionai ir sporto aikštelės ne pamokų metu yra atviri miesto bendruomenei. Liepos mėnesį gavus informacijos apie tai, kad kai kuriuose sostinės mokyklų stadionuose po pamokų vaikams neleidžiama žaisti, Vilniaus mero Artūro Zuoko pavedimu Savivaldybės sudaryta komisija 23 pasirinktose miesto mokyklose atliko tarnybinį patikrinimą bei įvertino mokyklos vadovų ir sargų darbą.

Patikrintų mokyklų administracijos informavo, kad visi stadionai yra atviri bendruomenėms, išskyrus tuos atvejus, kai ne pamokų metu vyksta suplanuoti renginiai. Paaiškėjo, kad vienas nesusipratimas kilo liepos mėnesį, kai tarptautinio žolės riedulio čempionato dienomis gyventojams nebuvo leidžiama sportuoti Vilniaus Žemynos gimnazijos stadione, kuriame vyko čempionatas. Tuo metu šiame stadione neleidęs sportuoti sargas žmonėms nepaaiškino priežasties, kodėl stadionu naudotis negalima, todėl jis buvo įspėtas.

Patikrinimo metu atkreiptas dėmesys, kad ypatingos priežiūros reikalauja atnaujinti stadionai, kuriuose itin didelis besilankančiųjų srautas. Pasitaiko nemaža atvejų, kai sugadinamas sporto inventorius. Mokyklų administracijos teigia, kad ugdymo įstaigos yra nepajėgios savo lėšomis nuolat atnaujinti įrengimus, todėl gyventojai sportuodami turėtų labiau tausoti mokyklų ir visos bendruomenės turtą.

Iš visų aplankytų mokyklų puikia priežiūra išsiskyrė Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos stadionas.

Miesto vadovai įsitikinę, kad mokyklų stadionai turi tarnauti visuomenės reikmėms, jie gali tapti bendruomenės susibūrimo ir aktyvaus laisvalaikio praleidimo vieta.

Meras prašo visus vilniečius, kurie ne pamokų metu arba nesant mokyklos suplanuotai popamokinei veiklai nebus įleisti į mokyklų stadionus ar sporto aikšteles, apie tai pranešti miesto Savivaldybės vadovams el. paštu e.vicemeras@vilnius.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!