Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5166/vykdomas-projektas-mokslininku-ir-imoniu-darbuotoju-kompetencijai-tobulinti/spausdinti/

Vykdomas projektas – mokslininkų ir įmonių darbuotojų kompetencijai tobulinti

Publikuota: 2006-08-17 09:14
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Nuo gegužės mėn. Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Tarptautinių mokslo ir technologijų plėtros programų agentūra pradėjo vykdyti struktūrinių fondų projektą „Mokslininkų ir įmonių darbuotojų horizontaliosios kompetencijos tobulinimas mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros srityje“ pagal Lietuvos 2004-2006 m. bendrojo programavimo dokumento II prioriteto „Žmogiškųjų išteklių plėtra“ 2.5 priemonę „Žmogiškųjų išteklių kokybės gerinimas mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje“.

Projekto tikslas - didinti žmogiškųjų išteklių gebėjimus, siekiant aktyviau ir kokybiškiau vykdyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklą bei dalyvauti ES tarptautinėse mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros programose. Taigi šiuo projektu bus siekiama tobulinti Lietuvos mokslininkų ir kitų institucijų darbuotojų, rengiančių projektus mokslinių tyrimų srityje, kompetenciją. Taip pat tikimasi, kad šis projektas paskatins Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, verslo įmonių bei Europos Sąjungos institucijų atstovų tarpusavio bendradarbiavimą.

Rugsėjo mėn. bus skelbiami du viešųjų pirkimų konkursai: 1) mokslininkų ir įmonių darbuotojų kompetencijos dalyvauti ES tarptautinėse mokslinių tyrimų programose įvertinimo tyrimui atlikti, 2) mokslo ir studijų įstaigų, jų mokslininkų ir kitų mokslo darbuotojų skatinimo dalyvauti ES tarptautinėse mokslinių tyrimų programose rekomendacijų parengimo paslaugoms pirkti.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos Socialinio fondo lėšų. Bendra projekto vertė – 1 071 628 litų. Projekto įgyvendinimo trukmė – 24 mėn.

Išsamesnę informaciją apie projektą rasite tinklalapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!