Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5133/abiturientams-bus-privalomi-tik-3-brandos-egzaminai/spausdinti/

Abiturientams bus privalomi tik 3 brandos egzaminai

Publikuota: 2006-08-12 13:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

2009 metų laidos abiturientai brandos atestatą galės gauti išlaikę tik vieną privalomąjį ir du pasirenkamuosius egzaminus. „Lietuvos moksleivių parlamentas siūlė palikti 2 privalomus brandos egzaminus, tačiau ministerijos, aukštųjų ir bendrojo lavinimo mokyklų vadovų ir mokinių atstovai pasirinko kompromisinį variantą – vietoje dabar skelbiamų 4 palikti 3“, - teigia Švietimo ir mokslo ministerijos pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Žadeikaitė.

2009 metais abiturientams bus privalomas lietuvių kalbos brandos egzaminas ir du pasirenkamieji.

Brandos atestatas fiksuoja du dalykus – kad baigta bendrojo lavinimo programa ir išlaikyti egzaminai. „Aukštosios mokyklos be metinių pažymių ir dabar daugiausiai prašo 3 dalykų egzaminų vertinimų, tad jų turėtų pakakti“, - prognozavo L.Žadeikaitė.

Pasak specialistės, sumažinus privalomų brandos egzaminų skaičių Lietuvoje bus išlaikytas ir vidinis, ir išorinis vertinimas – brandos atestate bus ir metiniai pasirinktų dalykų, ir egzaminų pažymiai.

Lietuvos moksleivių parlamentas Švietimo ir mokslo ministerijai siūlydamas palikti tik du privalomus brandos egzaminus teigė, jog tai sumažintų įtampą, mokymosi krūvį. Kreipimęsi rašyta, jog mažiau privalomų egzaminų leis sutrumpinti ištęstą brandos egzaminų sesiją.

Ministerijos specialistė neatmetė galimybės, kad ateityje privalomų brandos egzaminų skaičius sumažės iki 2.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!