Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5128/prezidentas-jau-antra-karta-pripazintas-labiausiai-jaunimui-nusipelniusiu-metu-politiku/spausdinti/

Prezidentas jau antrą kartą pripažintas labiausiai jaunimui nusipelniusiu metų politiku

Publikuota: 2006-08-11 14:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Lietuvos jaunimo organizacijų lyderius. Tai yra antrasis tradicinis šalies vadovo susitikimas su jaunimo organizacijų lyderiai, rengiamas tarptautinės jaunimo dienos išvakarėse.

Pokalbio metu buvo kalbėta apie dabartinę politinę situaciją Lietuvoje, mažumos Vyriausybę bei Prezidento vaidmenį naujoje politinėje realybėje. Taip pat aptartas jaunimo dalyvavimas visuomenės politiniuose procesuose bei politinių partijų veikloje. Pokalbio metu šalies vadovas išsakė savo nuomonę apie būtinybę vykdyti aukštojo mokslo reformą bei puoselėti moralines vertybes.

Prezidentas pažymėjo, kad jaunimo organizacijos turėtų garsiau reikšti savo nuomonę svarstant tokias svarbias problemas, kaip jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymas, emigracija.

Šalies vadovas pasveikino jaunimo organizacijų inicijuotą kilnią misiją, pavadintą „Misija - Sibiras“. Šios misijos dėka jaunuoliams buvo suteiktos galimybės dalyvauti ekspedicijose lietuvių tremties bei žūties vietose.

Prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad jaunimo organizacijos turi prisidėti prie dabarties ir ateities visuomenės lyderių ugdymo.

„Lietuvai reikia aktyvių ir veiklių žmonių, kurie padėtų suformuoti vertybinius pagrindus, galėtų kurti ir ginti bendražmogiškus demokratinės visuomenės idealus“, - sakė Prezidentas V. Adamkus

Valstybės vadovas sakė tikįs, kad jaunimo organizacijose subrendęs aktyvus ir kritiškai mąstantis jaunimas garantuos valstybės pilietinę brandą.

Susitikimo metu Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Miroslavas Monkevičius įteikė Prezidentui V. Adamkui labiausiai jaunimui nusipelniusio metų politiko prizą. Šis apdovanojimas šalies vadovui yra skiriamas jau antrus metus iš eilės.

Dar 2005 m. rugpjūtį Prezidentas buvo susitikęs su Lietuvos jaunimo organizacijų atstovais. Tuomet šalies vadovas iškėlė krizės visuomeniniame ir politiniame gyvenime klausimą ir pabrėžė jaunimo vaidmenį politinių partijų atsinaujinimo procese.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!