Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5062/specialiuju-poreikiu-vaikus-i-mokykla-ves-mokyklinis-autobusas/spausdinti/

Specialiųjų poreikių vaikus į mokyklą veš mokyklinis autobusas

Publikuota: 2006-08-04 13:46
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Naujais mokslo metais specialiųjų poreikių vaikus į sostinės „Versmės“ vidurinę mokyklą vežios mokyklinis autobusas. Tai padės specialiųjų poreikių vaikams, negalintiems savarankiškai vaikščioti arba turintiems ženklių sutrikimų, saugiai nuvykti į mokyklą ir po pamokų grįžti namo.

Specialiai pritaikytą „Mercedes-Benz“ markės autobusą Vilniaus miesto savivaldybė perims iš Švietimo ir mokslo ministerijos. Patikėjimo teisėmis jis bus perduotas naudotis „Versmės“ vidurinei mokyklai, į kurią mokytis atvežami specialiųjų poreikių moksleiviai iš viso Vilniaus miesto. Šioje mokykloje fizinę negalią turintys vaikai mokosi ir bendrose, ir atskirose lavinamosiose klasėse.

Taip siekiama sudaryti galimybes specialiųjų poreikių vaikams mokytis kartu su bendraamžiais, suteikiant jiems įvairaus pobūdžio – specialistų, specialių ugdymo priemonių, įrangos, ugdomosios kompensacinės technikos, vežiojimo į mokyklą ir kitą pagalbą.

Mokykliniai autobusai šalies savivaldybėms skiriami pagal Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą specialiųjų poreikių mokinių vežiojimo 2005–2008 metų programą „Geltonasis autobusas“. Per šį laikotarpį už 3 mln. litų planuojama nupirkti ir Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms paskirstyti apie 30 geltonųjų autobusų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!