Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/5046/jav-mokyklose-ir-bibliotekose-bus-uzdraustas-priejimas-prie-socialiniu-tinklu/spausdinti/

JAV mokyklose ir bibliotekose bus uždraustas priėjimas prie socialinių tinklų

Publikuota: 2006-08-03 10:49
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Critical Security

JAV vyriausybė priėmė nutarimą, draudžiantį naudotis socialiniais tinklais ir daugeliu kitų „online“ paslaugų mokyklose ir bibliotekose. Iš organizacijų, kurios neblokuos panašių resursų, bus atimtas valstybės finansuojamas internetas.

Už „DOPA“ (Deleting Online Predators Act) priėmimą balsavo 410 deputatų ir tik 15 buvo prieš. Jeigu nutarimas bus paskelbtas įstatymu, socialiniai tinklai ir kitos paslaugos bus užblokuotos kartu su seniai draudžiamomis pornografinėmis svetainėmis. Interneto resursų, kurie yra „kenksmingi“ apibrėžimas itin platus - tai puslapiai, kurie leidžia vartotojams kurti viešuosius profilius ir talpinti asmeninę informaciją, o taip pat tie, kurie numato bendravimo tarp vartotojų funkciją. Suaugę galės naudotis šiomis svetainėmis tik gavę atitinkamą leidimą.

Toks įstatymo projektas buvo parengtas dėl kaltinimų „skrajojančių“ aplink „MySpace.com“. Akivaizdu, kad šis puslapis bus pirmasis blokuojamų resursų sąraše. Įstatymo teikėjai tvritina, kad socialiniai tinklai seksualiniams maniakams ir pedofilams leidžia lengviau įgauti vaiko pasitikėjimą.

„MySpace“ resursas jau buvo paduotas į teismą dėl kelių nepilnamečių išprievartavimo bylų. Resursas buvo kaltinamas tuo, kad registracijos metu galima nurodyti netikslius duomenis, kurie niekaip netikrinami. Atsakydama į šiuos kaltinimus, kompanija liepė trečdaliui savo darbuotojų (maždaug 100 žmonių) stebėti paslaugos naudotojų elgesį, kad jis atitiktų etiką ir galiojančias įstatymų normas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!