Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/49492/internete-nemokami-legendinio-fiziko-paskaitu-uzrasai/spausdinti/

Internete – nemokami legendinio fiziko paskaitų užrašai

Publikuota: 2015-04-22 07:11
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Vieno garsiausių XX a. fiziko, Nobelio premijos laureato ir puikaus oratoriaus Richardo Feynmano paskaitų užrašus, suskaidytus į tris knygas, dabar galima nesunkiai ir nemokamai rasti internete: juos pasauliui išklojo Kalifornijos technologijos institutas.

R. Feynmano, kuris Nobelio komiteto buvo pagerbtas už darbus kvantinės elektrodinamikos srityje, paskaitos pasirodys įdomios ne tik esamiems ar būsimiems fizikams – dėl iškalbos ir vaizdingų palyginimų didelė dalis šios medžiagos gali sudominti ir paprastus mokslu besidominčius žmones.

Į tris tomus suskirstytų paskaitų užrašus išplatinęs institutas įspėja, kad užrašų skaitymas yra nemokamas tik darant tai internetu: paskaitos nėra skirtos atsisiuntimui.

Pirmame tome – užrašai iš paskaitų apie mechaniką, spinduliuotę ir šilumą, antroje – apie elektromagnetizmą ir materiją, trečioje nagrinėjama kvantinė mechanika.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!