Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/48518/uz-nesinaudojima-internetu-paskaitu-metu-maistas-ir-nuolaidos/spausdinti/

Už nesinaudojimą internetu paskaitų metu – maistas ir nuolaidos

Publikuota: 2015-02-08 18:58
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kalifornijos ir Pensilvanijos valstijų universitetai (JAV) nusprendė gana originaliu būdu paskatinti studentus nesinaudoti internetu paskaitų metu. Nauja motyvacine priemonė numato, jog studentai turės į savo išmaniuosius telefonus įdiegti specialią programėlę, kuri skaičius bonusų taškus.

Programėlė „Pocket Points“ stebi, ar išmanusis telefonas yra užblokuotas. Kuo ilgiau jis išbūna tokioje būsenoje, tuo daugiau taškų gauna studentas. Už 20 minučių „internetinės abstinencijos“ studentas gauna 1 tašką.

Programėlė skirta tam, kad aukštojo mokslo siekiantis jaunimas daugiau dėmesio skirtų mokslams, o ne mobiliems žaidimams, socialiniams tinklams ar tiesiog naršymui internete, nors už mokslus studentai moka tūkstančius dolerių per metus.

Programos sumanytojai mano, kad „Pocket Points“ išmokys rečiau naudoti mobilius įrenginius, taip pat atliks ir socialinį uždavinį. Kuo daugiau jūsų draugų nuspręs prisijungti prie bendruomenės „be „Facebook“/„Twitter“/„Youtube“/„Instagram“ ir kitų nenaudingų mokymosi metu dalykų“, tuo daugiau taškų per vienodą laiko tarpą bus galima gauti.

Surinkti taškai galės būti keičiami į maistą, įvairias nuolaidas ir kitokius studentams patrauklius bonusus. Pavyzdžiui, tam tikras taškų skaičius gali būti panaudotas nuolaidai studentams skirtuose knygynuose, konvertuoti į 15 proc. nuolaidą už drabužius, kurie siuvami su universitetų prekės ženklu.

Taip pat taškus galima išnaudoti nuolaidai už maistą „Bradleys Steaks & Hoagies“ užkandinėse. Jei studentai sugebės įrodyti, kad paskaitų metu nesinaudojo „Facebook“, tam tikri patiekalai bus parduodami už specialią kainą.

Programos autorių teigimu, studentai gali bandyti apgauti programėlę „Pocket Points“, tačiau pastaroji neveiks už universitetų teritorijų ribų, taigi papildomai taškų užsidirbti nepavyks. Antra vertus, paskaitų metu studentai visuomet gali pasinaudoti antru išmaniuoju telefonu…

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!