Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4683/poziuris-i-studentus-vdu-kelia-susirupinima/spausdinti/

Požiūris į studentus VDU kelia susirūpinimą

Publikuota: 2006-06-16 13:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) reiškia susirūpinimą požiūriu į studentus Vytauto Didžiojo universitete (VDU). Abejonės studentų padėtimi ir jų darbų vertinimu kilo po to, kai šią savaitę šalies spaudoje pasirodė publikacija apie į gatvę išmestus šio universiteto neakivaizdinio skyriaus studentų kursinius darbus.

„Akivaizdu, kad universitete egzistuojanti studentų kursinių darbų archyvavimo sistema nėra tobula. Jei atitinkamą laiką neišsaugoti neakivaizdinio skyriaus studentų kursiniai darbai nėra tinkamai prižiūrimi, o tiesiog išmetami į gatvę, tai paprasčiausiai atskleidžia universiteto ir studento santykį, studento įdirbio vertinimą. Stebėtina, kaip tokio aplaidumo rezultatai gali reikštis vienoje moderniausių šalies aukštųjų mokyklų“, – teigė LSS prezidentas Jonas Okunis.

Artimiausiu metu LSS kreipsis į Vytauto Didžiojo universiteto vadovybę, ragindama užtikrinti deramą studentų rašto darbų saugą. Kreipimęsi bus akcentuojamas dėmesys į netinkamą atsakingų universiteto padalinių darbuotojų elgesį, panašių atsitikimų prevenciją ir tinkamo studento statuso tiesioginiais ir netiesioginiai būdais vertinimą.

LSS taip pat ruošiasi susitikimui su VDU Studentų savivaldos atstovais bei gatvėje atsidūrusių kursinių darbų autoriais. Susitikime rengiamasi aptarti susisklosčiusią situaciją ir numatyti konkrečias priemones iškilusioms problemoms spręsti. Neatmetama galimybė studentų darbų saugojimo sistemos aukštosiose šalies mokyklose būklę aptarti mėnesio pabaigoje rengiamoje LSS Taryboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!