Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4646/siuloma-nuo-karo-prievoles-atleisti-neakivaizdininkus/spausdinti/

Siūloma nuo karo prievolės atleisti neakivaizdininkus

Publikuota: 2006-06-13 01:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai registravo Karo prievolės įstatymo pataisą, numatančią, jog privalomoji pradinė karinė tarnyba būtų atidedama ne tik dieniniame ar vakariniame aukštųjų bei aukštesniųjų mokyklų skyriuose studijuojantiems jaunuoliams, bet ir neakivaizdines studijas pasirinkusiems vaikinams.

Liberalai mano, jog dabartinė tvarka pažeidžia studentų lygiateisiškumo principą. Jei tvirtinama, jog neakivaizdiniu būdu įgytas diplomas toks pat vertingas, kaip ir dieninio skyriaus studento diplomas, tai neakivaizdžiai aukštojo išsilavinimo siekiantys jaunuoliai lygiai taip pat turi turėti galimybes planuoti savo studijas ir karjerą.

Neakivaizdinės studijos dažnai yra vienintelė galimybė asmeniui įgyti išsilavinimą, kuris yra būtinas siekiant tolesnio visaverčio gyvenimo, todėl būtina skatinti bei remti šią studijų formą pasirenkančius asmenis.

Eligijaus Masiulio ir Gintaro Steponavičiaus siūlomomis pataisomis, privalomoji pradinė karo tarnyba būtų atidedama visiems aukštųjų bei aukštesniųjų mokyklų studentams nepriklausomai nuo jų studijų formos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!