Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4645/britannica-nenori-buti-lyginama-su-wikipedia/spausdinti/

„Britannica“ nenori būti lyginama su „Wikipedia“

Publikuota: 2006-06-13 11:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Neseniai mokslo žurnalas „Nature“ atliko tyrimą ir savo išvadose tvirtino, jog „Wikipedia“ straipsniai mokslo tema savo tikslumu „nedaug atsilieka“ nuo „Britannica“ aprašų.

Enciklopedija „Britannica“ tvirtina, jog „Nature“ tyrimas „turi lemtingų klaidų“, ir išspausdino 20 puslapių paneigimą, kuriame stengiamasi diskredituoti šį tyrimą.

Paneigime „Britannica“ išryškina keletą prieštaringų momentų. Pirma, recenzentams buvo pateiktos ištraukos, o ne pilni straipsniai, todėl susidarė įspūdis, kad „Britannica“ praleido tam tikrą informaciją. Antra, „Nature“ pertvarkė ir perredagavo „Britannica“ straipsnius. Trečiasis nusiskundimas – „Nature“ naudojo tekstus iš studentams skirto bazinio enciklopedijos leidimo.

„Nature“ suskubo pareikšti neketinanti grįžti prie tyrimo. Mokslo leidinys teigia, kad net jeigu „Britannica“ kritikoje yra dalis tiesos, abi enciklopedijos buvo nagrinėjamos vienodai ir bet kokie procedūriniai netikslumai būtų turėję abiem enciklopedijoms vienodą poveikį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!