Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/46426/vilniuje-atidarytas-pirmasis-lietuvoje-inzinerines-pramones-sektorinis-praktinio-mokymo-centras-ir-pirmoji-profesine-programuotoju-mokykla/spausdinti/

Vilniuje atidarytas pirmasis Lietuvoje inžinerinės pramonės sektorinis praktinio mokymo centras ir pirmoji profesinė programuotojų mokykla

Publikuota: 2014-09-05 14:33
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvoje stiprinimas profesinis inžinerinis ir IT specialistų rengimas: nuo šiol inžinerinės pramonės, energetikos ir IT sričių kvalifikuoti darbuotojai bus rengiami naujoje, moderniausia įranga aprūpintoje mokymo bazėje. Šiandien Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre atidaryti du nauji – inžinerinės pramonės ir energetikos – sektoriniai praktinio mokymo centrai. Taip pat duris atvėrė pirmoji šalyje profesinė programuotojų mokykla Infobalt IT akademija.

Infobalt IT akademijoje sutrumpintą JAVA programuotojo mokymo programą, kuri truks 10 mėn., pradėjo pirmieji mokiniai. Jų šiemet priimta 28, nors norinčių buvo tris kartus daugiau. Pasak Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro direktoriaus Vincento Klemkos, pirmuosius mokinius atidžiai atsirinko darbdaviai – tarptautinė IT kompanija „EIS Group Lietuva“, jie visi šioje įmonėje atliks praktiką ir baigę programą turės puikias galimybes įdarbinti.

Vilniuje atidarytas pirmasis Lietuvoje inžinerinės pramonės sektorinis praktinio mokymo centras ir pirmoji profesinė programuotojų mokykla

Infobalt IT akademija – asociacijos „Infobalt“, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro bendradarbiavimo rezultatas. Čia suteikiamos kvalifikacijos galimybės, kurių Lietuvoje dar nebuvo – per trumpą laiką įgyti vieną paklausiausių specialybių, išmokti programavimo pagrindų ir iš karto pabaigus pradėti profesinę karjerą.

„Tikrai džiaugiamės profesinio mokymo įstaigų ir darbdavių bendradarbiavimu. To rezultatas – įsteigta pirmoji programuotojų mokykla, kurioje per trumpą laiką darbo rinkai bus kokybiškai parengiami paklausūs specialistai“, – per atidarymo šventę sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre atidarytas Inžinerinės pramonės sektorinio praktinio mokymo centras – kol kas vienintelis toks Lietuvoje. Centras įsikūręs rekonstruotose profesinio mokymo centro patalpose, jis gausiai aprūpintas šiuolaikiškiausia metalo apdirbimo, programinio valdymo ir kitokia įranga, čia įkurtos mechatronikos ir kitos laboratorijos su įvairia robototechnika ir kitokiais moderniais įrenginiais. Su analogiškais įrenginiais baigę profesinio mokymo įstaigą jaunuoliai dirbs įmonėse.

Energetikos sektorinis profesinio mokymo centras įrengtas suremontuotuose Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro patalpose, kurios iki šiol nebuvo naudojamos. Dirbtuvėse įrengta moderni atsinaujinančių energijos šaltinių ir apsauginės automatikos, elektros mašinų ir pavarų, termodinamikos ir vandentvarkos, šilumos ir kondicionavimo įranga. Mokiniai čia gali įgyti automatinių sistemų eksploatavimo mechatroniko, energetinių sistemų elektroniko ir kitas šios srities specialybes.

Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras bendradarbiauja su verslo įmonėmis: „EIS Group Lietuva“, „Abplanalp Engineering“, „Arginta Engineering“, „Metec“, „Lietpak“, „Vilpros pramonė“, „Vingriai“, „Geras meistras“, „Precizika Metal“, „FL Technics“ ir kt.

Sektorinis praktinio mokymo centras – tai modernia praktinio mokymo įranga aprūpinta profesinio mokymo įstaiga arba jos padalinys, teikiantis pirminio ir tęstinio praktinio profesinio mokymo paslaugas visiems Lietuvos gyventojams: tiek profesinių mokyklų mokiniams, tiek kolegijų ar universitetų studentams, tiek kvalifikaciją tobulinantiems įmonių darbuotojams. Šiuo metu Lietuvoje atidaryta 17 tokių centrų. Šiemet numatoma atidaryti dar 6 centrus. Iš viso jų turėtų būti daugiau nei 40.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!