Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/46344/pirmuosius-mokslo-metus-pradeda-inzinerijos-licejus/spausdinti/

Pirmuosius mokslo metus pradeda inžinerijos licėjus

Publikuota: 2014-09-01 15:18
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Kaune, „Purienų“ vidurinės mokyklos bazėje, atidarytas Kauno technologijos universiteto inžinerinis licėjus, kuriame bus mokoma pagal naują inžinerinio ugdymo programą. Kol kas tai vienintelė tokia mokykla Lietuvoje. Rugsėjo 1-ąją licėjuje lankėsi ir su švente bendruomenę pasveikino švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Specializuoto ugdymo kartu su inžineriniu ugdymu programa skirta mokiniams, turintiems išskirtinių gabumų matematikai, gamtos mokslams, technologijoms ir inžinerinei kūrybai.

Mokydamiesi inžinerijos mokiniai nuodugniau nagrinės inžinerinės kūrybos ir minties raidą, inžinerinės kūrybos taikomuosius aspektus. Programoje išskirtinis dėmesys skiriamas loginiam ir matematiniam, taip pat erdviniam intelektui lavinti. Tikimasi, kad baigę šią programą mokiniai įgis bendrąjį išsilavinimą kartu su inžinerinių procesų ir sistemų pažinimu.

Lietuvoje planuojama įkurti dar apie 10 STEM krypties (angl. – science, technology, engineering, and mathematics – sisteminis matematikos, gamtos mokslų ir technologijų ugdymas) mokyklų. Mokyklose planuojama įsteigti gerai šiuolaikiškai įrengtas gamtos mokslų laboratorijas mokinių eksperimentiniams įgūdžiams ugdyti. Taip pat, pritraukiant ES struktūrinių fondų lėšas, 400 pradinių mokyklų ir progimnazijų aprūpinti mokymo priemonėmis gamtos ir tiksliųjų mokslų mokymui.

Šiandien pirmuosius mokslo metus iš viso pradėjo 28 tūkst. pirmokų. Bendrojo ugdymo mokyklose mokysis 30,5 tūkst. abiturientų, maždaug 343 tūkst. mokinių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!