Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4593/vasaros-laikotarpio-renginiai-gausina-elektronine-biblioteka/spausdinti/

Vasaros laikotarpio renginiai gausina elektroninę biblioteką

Publikuota: 2006-06-07 11:47
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Renginių vasaros laikotarpiu gausa turtina Mokslinės elektroninės bibliotekos išteklius.

Mokslinė elektroninė biblioteka tęsia bendradarbiavimą su Lietuvos liaudies kultūros centru (LLKC), kuris organizuoja eilę etnografinių ir švietėjiškų renginių. LLKC eBibliotekai yra pateikęs naujus projektus: Kupole Rože (Sekminių-Joninių dainuojamoji tautosaka) ir Šoks broliukai šokinį (Aukštaitijos, Suvalkijos, Dzūkijos bei Žemaitijos liaudies šokių muzika). Šie puikūs projektai yra lietuvių liaudies paveldo atspindys. Jie ugdo tautinę savimonę, skatina nepamiršti savo šaknų ir perduoti tautos tradicijas ateinančioms kartoms.

Primename, kad šių metų gegužės 13-20 dienomis Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT dalyvavo Rusijos Mokslinės elektroninės bibliotekos eLIBRARY.RU surengtoje VII-oje tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „SCIENCE ONLINE: elektroniniai informaciniai ištekliai mokslui ir švietimui“ Budvoje (Juodkalnija). Konferencijoje buvo nagrinėjamos aktualios nūdienos temos, susijusios su žinių vadyba ir informacinių išteklių valdymu, informaciniais ištekliais mokslo tyrimams, aukštosioms technologijoms ir medicinos sritims, informaciniu aprūpinimu ir inovaciniais mokslo, švietimo ir verslo procesais, elektroninių išteklių naudojimo praktika leidybos, švietimo ir verslo srityse. Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT parengė pranešimą „Mokslinė elektroninė biblioteka kaip kovos su plagiatu priemonė“, kuris sulaukė didelio specialistų susidomėjimo ir atgasio. Pranešimo teksto lietuvišką ir rusišką versijas galima rasti bibliotekoje eLIBRARY.LT.

eBiblioteka pristato naują projektą „Pasaulio šalių pristatymas (World countries presentation)“, kurio tikslas - papasakoti Lietuvos visuomenei ir visai pasaulio lietuvių bendruomenei apie įvairias pasaulio šalis, jų kultūras. Viena iš pirmųjų į šią iniciatyvą atsiliepė Kanados ambasada Lietuvoje, tad šiuo metu eBibliotekoje galima susipažinti su pirmąją šalimi Kanada.

Mokslinė elektroninė biblioteka tęsia pradėtą bendradarbiavimą su leidykla „Versus aureus“. Artimiausiu metu ji praturtės naujais leidyklos pateiktais humanitarinių mokslų leidiniais, kurie sudomins ne tik skaitytojus, bet ir specialistus užsienyje. Džiaugiamės vis labiau gausėjančiu skaitytoju ratu ir kviečiame susipažinti su nuolat pasipildančiais ištekliais. Bibliotekoje apsilankė skaitytojai apie 168 tūkst. kartų, iš jų nuolatinių beveik 7 tūkstančiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!