Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4583/lengvatos-teisetu-aukstuju-mokyklu-studentams/spausdinti/

Lengvatos – teisėtų aukštųjų mokyklų studentams

Publikuota: 2006-06-06 09:28
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Valstybinė mokesčių inspekcija

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI), informuoja, kad nuolatinis Lietuvos gyventojas iš savo metinių apmokestinamųjų pajamų gali atimti per mokestinį laikotarpį (t.y. kalendorinius metus) už studijas Lietuvoje ar užsienyje veikiančiose aukštosiose mokyklose. Lengvata galima pasinaudoti, jei studijuojant įgyjamas aukštasis išsilavinimas ir (ar) kvalifikacija, taip pat sumokėjus už doktorantūros bei meno aspirantūros studijas.

VMI pažymi, kad nuolatinis Lietuvos gyventojas šia lengvata gali pasinaudoti tada, kai jis moka įmokas už pagrindines ar vientisąsias studijas Lietuvos aukštojoje mokykloje arba už lygiavertes studijas užsienio aukštojoje mokykloje.

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija yra parengusi švietimo ir mokslo institucijų registrą (Atvira informavimo, konsultavimo, orientavimo sistema - AIKOS), kuriame pateikia duomenis apie šiuo metu teisėtai Lietuvoje veikiančias aukštąsias mokyklas. AIKOS registro duomenis galima rasti interneto svetainėje, adresu www.aikos.smm.lt.

Šiame registre VMI pataria apsilankyti kilus neaiškumams dėl Lietuvos švietimo ir mokslo institucijos galimybės vykdyti studijas, kurias baigus įgyjamas aukštasis (universitetinis ar neuniversitetinis) išsilavinimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!