Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4520/universitetai-pritaria-lietuviu-kalbos-egzamino-perlaikymui-ir-priemimo-salygu-nekeis/spausdinti/

Universitetai pritaria lietuvių kalbos egzamino perlaikymui ir priėmimo sąlygų nekeis

Publikuota: 2006-05-30 10:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas susitiko su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentu prof. Raimundu Šiaučiūnu.

„Universitetai pritaria lietuvių gimtosios kalbos (testo) valstybinio brandos egzamino perlaikymui, nes taip garantuojamas objektyvus ir teisingas vertinimas sąžiningiems abiturientams. Bendrojo priėmimo sąlygos nesikeičia“, - užtikrino LAMA BPO prezidentas.

„Ar panaudoti mokyklų metinius vertinimus, universitetai nesvarsto, nes, pirmiausia, pačios mokyklos yra labai skirtingo lygio. Be to, tai būtų ne visai sąžininga abiturientų atžvilgiu. Į universitetus stoja nemažai ir pernai ar užpernai mokyklas baigusiųjų, o jie juk turės valstybinio egzamino vertinimą. Priėmimo taisyklėse numatyta, kad prie perskaičiuotų į dešimtbalę skalę valstybinio egzamino rezultato pridedama net 13 papildomų balų“, - sakė R. Šiaučiūnas.

Pasak R. Šiaučiūno, taip pat nuskriaustume šių metų abiturientus, kurie į universitetus stotų kitais metais, nes jie su mokyklų metiniais pažymiais konkuruotų su valstybinį egzaminą laikiusiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!