Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4509/ar-lietuvos-aukstasis-mokslas-prieinamas-neigaliajam/spausdinti/

Ar Lietuvos aukštasis mokslas prieinamas neįgaliajam?

Publikuota: 2006-05-29 14:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Gegužės 30 d., (Antradienį) 10 val. LR Seime Lietuvos studentų sąjunga (LSS) organizuoja konferenciją „Ar aukštasis mokslas prieinamas neįgaliajam?“. Konferencijos tikslas - išsamiai pristatyti Lietuvos aukštojo mokslo prieinamumo žmonėms su negalia problemą, kartu ieškoti užsienio valstybių praktikos patvirtintų ir sėkmingai taikomų konkrečių šios problemos sprendimo būdų.

Konferencijos partneriai - Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas bei Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija.

„Šalies teisės aktuose daug kalbama apie lygias teises siekti aukštojo mokslo diplomo, bet praktikoje užmirštama užtikrinti atitinkamas galimybes. Šiandien būtini koordinuoti sisteminiai pokyčiai pritaikant fizinę, informacinę aplinką, formuojant atitinkamą studentų ir dėstytojų požiūrį, taip pat kuriant studentų su negalia atstovavimo mechanizmą aukštosiose mokyklose“, - teigė LSS socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė.

Konferencijoje dalyviai diskutuos studentų su negalia integracijos į studijų procesą Lietuvos aukštosiose mokyklose klausimais, susipažins su Lietuvos studentų sąjungos 2005 - 2006 m. atliktų tyrimų rezultatais, dalinsis aukštųjų mokyklų administracijų ir Studentų savivaldų bendradarbiavimo patirtimi sprendžiant neįgaliųjų problemas. Susirinkusiems taip pat bus pristatyta išsami LSS studija „Neįgaliųjų studentų konsultavimo centras ir jo diegimo galimybės“.

Pranešimus konferencijoje skaitys LR Švietimo ir mokslo ministerijos Specialiojo ugdymo sektoriaus vyriausioji specialistė Teresa Aidukienė, Neįgaliųjų reikalų departamento (NRD) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Rasa Kalinauskaitė, kiti šalies aukštojo mokslo veikėjai, teoretikai ir praktikai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!