Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4507/lss-piktinasi-praktika-ignoruoti-studentu-nuomone-strateginiais-aukstojo-mokslo-klausimais/spausdinti/

LSS piktinasi praktika ignoruoti studentų nuomonę strateginiais aukštojo mokslo klausimais

Publikuota: 2006-05-29 10:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) šiandien kreipėsi į LR švietimo ir mokslo ministrą R. Motuzą, reikalaudama paaiškinti, ar LR Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) įsigali praktika į klausimų, tiesiogiai susijusių su šalies studentija, sprendimo procesus neįtraukti studentų interesams atstovaujančių nacionalinių organizacijų.

Kreipimesi taip pat prašoma įvardinti, kokiu pagrindu oficialiai ŠMM išplatintame laiške, kuriame prašoma skubos tvarka išnagrinėti Lietuvos Respublikos aukštojo mokslo įstatymo ir Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą ir pateikti pastabas ir pasiūlymus, išvardintų organizacijų (siūlymų ir pastabų teikėjų) sąraše neminimos Nacionalinės studentų sąjungos, nors projekte numatoma radikaliai keisti esamą studijų kainos nustatymo mechanizmą studentams, mokantiems visą studijų kainą.

„Esame pasipiktinę ŠMM tokiu aukštajam mokslui strategiškai svarbių klausimų sprendimo proceso organizavimu. Manome, kad tokiu būdu rengiant pagrindinių su aukštuoju mokslu susijusių įstatymų pataisas yra ignoruojamos Studentų sąjungų teisės, taip pažeidžiant atitinkamas Aukštojo mokslo įstatymo nuostatas“, - teigė LSS prezidentas Jonas Okunis.

LSS – viena iš dviejų aktyviai veikiančių Lietuvos studentų interesams nacionaliniu lygmeniu atstovaujančių organizacijų. 1991 m. rugsėjį oficialiai įsteigta Lietuvos studentų sąjunga šiandien buria per 15 šalies aukštųjų mokyklų Studentų savivaldų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!