Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4484/busimieji-mokytojai-tures-siuolaikinei-mokyklai-reikalinga-pasirengima/spausdinti/

Būsimieji mokytojai turės šiuolaikinei mokyklai reikalingą pasirengimą

Publikuota: 2006-05-25 09:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Vyriausybė patvirtino Pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo pertvarkos programą. Jos tikslas – pasiekti, kad pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistema atitiktų modernius Lietuvos švietimo sistemos ir visuomenės poreikius, siejamus su žinių visuomenės ir žinių ekonomikos kūrimo perspektyvomis.

Įgyvendinant programą numatoma iš esmės atnaujinti pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistemą, parengti teisės aktus, padėti pedagogus rengiančioms aukštosioms mokykloms atnaujinti studijų programas, orientuojant jas į konkrečias, mokytojui būtinas kompetencijas šiuolaikinėje mokykloje, parengti mokytojų profesijos kompetencijos aprašą, pedagogų rengimo reglamentą ir kt.

Dokumente numatyta būtinybė diegti naują pedagogų rengimo sistemą, įvedant kvalifikacinį egzaminą, naujus studijų modulius bei pedagoginę stažuotę, kurios metu būsimieji mokytojai įgaus praktinių gebėjimų ir įgūdžių, taip pat bus parengtos pedagoginės stažuotės vadovų darbo reglamentavimo ir apmokėjimo, stažuotės finansavimo tvarkos. Taip pat numatoma parengti mokyklų vadovų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo modelį.

Programoje reglamentuojamas siekis - sukurti pedagogų kvalifikacijos tobulinimo kokybės stebėsenos ir kokybės užtikrinimo sistemą regioninėse pedagogų kvalifikacijos tobulinimo veiklą vykdančiose institucijose plėtojant žmogiškuosius išteklius bei stiprinant infrastruktūrą, taip pat tobulinti ir plėtoti pedagogų perkvalifikavimo ir tęstinio mokymosi sistemą.

Programa bus vykdoma 2006–2008 metais bendradarbiaujant su apskričių viršininkų ir savivaldybių administracijomis, aukštosiomis mokyklomis, pedagogų kvalifikacijos tobulinimo veiklą vykdančiomis institucijomis. Jos igyvendinimui skirta ES struktūrinių fondų parama - daugiau nei 19 milijonų litų.

Tikimasi, kad įgyvendinus Pedagogų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo pertvarkos programą bus sėkmingiau įgyvendinami Lietuvos ir Europos Sąjungos švietimo ir mokymo strateginiai siekiai ir mokymosi visą gyvenimą strateginės nuostatos, stiprinamas ryšys su socialiniais partneriais ir darbo rinka, racionaliau naudojami finansiniai ištekliai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!