Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4407/es-parama-padeda-idiegti-nuotolini-mokyma-mokykloje/spausdinti/

ES parama padeda įdiegti nuotolinį mokymą mokykloje

Publikuota: 2006-05-16 10:32
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Remiant Europos socialiniam fondui (ESF), Vilniaus Ozo vidurinė mokykla pradeda įgyvendinti projektą „Nuotolinio mokymo(si) kursas VIII-IX klasei“. Bendra projekto vertė – 507 tūkst. litų.

Dėl paramos šiam projektui įgyvendinti gegužės 5 dieną buvo pasirašyta trišalė LR švietimo ir mokslo ministerijos, Paramos fondo ESF agentūros ir Vilniaus Ozo vidurinės mokyklos sutartis. Vilniaus miesto savivaldybė yra šio projekto partneris. Projekto tikslas – kurti patrauklią mokymosi aplinką, padėti žmonėms įgyti bendrąjį išsilavinimą, diegti naujus mokymo(si) metodus, plėtoti nuotolinio mokymo(si) sistemą Lietuvoje.

Nuotolinio mokymo(si) sistema vidurinėje mokykloje diegiama ir tobulinama, siekiant grąžinti į švietimo sistemą „iškritusiuosius“: skatinti vaikus ir darbingo amžiaus suaugusiuosius, neturinčius pagrindinio ir vidurinio mokslo baigimo pažymėjimo, grįžti į mokyklą.

Vilniaus Ozo vidurinė mokykla jau antrus metus įgyvendina projektą „Nuotolinio mokymo(si) kursas X-XII klasei“. Jau dabar šioje mokykloje X-XII klasėse nuotoliniu būdu mokosi daugiau nei šimtas moksleivių. Kreipiasi vis daugiau norinčiųjų kitais mokslo metais mokytis tokiu būdu. Mokykloje jau yra sukurta X-XII klasių nuotolinio mokymo medžiaga, įrengta moderni kompiuterių klasė.

Antrojo projekto metu bus parengta nuotolinio mokymo VIII ir IX klasės visų mokomųjų dalykų medžiaga, kurią sudaro dalyko teorinė medžiaga, interaktyvios (savikontrolės) užduotys, praktiniai, kūrybiniai ir kontroliniai darbai. Visi šių klasių mokomieji dalykai bus skelbiami virtualioje (WebCT) terpėje, kurioje ir dirbama su projekto dalyviais: bendraujama elektroniniu paštu, rengiamos diskusijos, organizuojamos vaizdo konferencijos ir paskaitos.

Sukurta nuotolinio mokymo(si) sistema mokykloje užtikrins galimybę mokytis bet kokio amžiaus žmonėms jiems tinkamu metu ir tinkamomis sąlygomis. Projekto įgyvendinimo vieta geografiškai neribota: kursas pasiekiamas visur, kur egzistuoja internetinis ryšys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!