Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4371/kaune-mokslo-metu-pabaigos-proga-jaunimas-organizuoja-pirmaji-mokslo-festivali-pamatyk-kitaip/spausdinti/

Kaune mokslo metų pabaigos proga jaunimas organizuoja pirmąjį mokslo festivalį „Pamatyk kitaip“

Publikuota: 2006-05-12 08:05
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga

Gegužės 26 d. Kaune, Laisvės alėjoje, jaunimas organizuoja pirmąjį mokslo festivalį „Pamatyk kitaip“. Dalyvių laukia mokslo dėsniais paremtos linksmos užduotys bei atrakcijos.

Tokių festivalių poreikį liudija 2005 Eurobarometer 224 „Europeans, Science & Technology“ tyrimas, parodęs, kad lietuviai mažiausiai iš visų europiečių domisi mokslu. Įpratę manyti, kad „mokslo šaknys karčios“, dažnai užmirštame, kad tarp jų visada galima rasti ir „saldainiukų“.

Pagrindinė festivalio „Pamatyk kitaip“ idėja yra visuomenei patraukliais būdais (panaudojant pramogų elementus) pristatyti įvairias mokslo šakas, atskleisti mokslo žavesį. Manome, kad festivalis paskatins jaunimą domėtis mokslu labiau negu blogų pažymių baimė ar mokymosi krūvių didinimas.

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungai (LJMS) organizuoti festivalį padeda besikurianti Mokslo populiarinimo draugija, VDU jaunimo mokslinė draugija „Modusas“, Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacija, Nacionalinės moksleivių akademijos dalyviai, Lietuvos biochemikų draugija.

Organizatoriai jau turi patirties rengiant panašaus pobūdžio renginius – jie 2005 metų rudenį padėjo rengti dr. R. Maskoliūno ir LMA organizuojamą mokslo festivalį „Erdvėlaivis Žemė“. Tačiau šių festivalių koncepcijos kiek skiriasi - „Pamatyk kitaip“ labiau orientuotas į plačiąsias mases.

Programoje jau numatyta: alchemiko virtuvė, bioreaktorius, Pitagoro „puzlis“, spalvų aritmetika, interpretacijų dvikova, istorijos improvizacijos, konkursas „piešiame mokslininką“... Ir tai dar ne viskas...

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!