Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4368/kaune-studentu-su-negalia-problemoms-spresti-studentu-iniciatyvines-grupes/spausdinti/

Kaune studentų su negalia problemoms spręsti - studentų iniciatyvinės grupės

Publikuota: 2006-05-11 07:44
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Savaitgalį (gegužės 5 – 7 d.) Lietuvos studentų sąjungos (LSS) rengtuose mokymuose „Įvadas: studentų atstovybė arčiau neįgaliųjų“ studentų iniciatyvinės grupės studentų su negalia problemoms spręsti imtos burti ir Kaune. Pirmoji iniciatyvinė grupė įsikurs prie Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės (VDU SA). Kartu su kitais mokymų dalyviais VDU SA iniciatyvinės grupės nariai jau suplanavo artimiausius veiksmus, išsirinko grupės vadovę.

VDU patalpose vykusiuose trijų dienų mokymuose dalyvavo per 10 Studentų savivaldų atstovų iš 5 Kauno aukštųjų mokyklų.

„Ne kartą akcentavome, kad rezultatyviam studentų su negalia problemų aukštajame moksle sprendimo procesui užtikrinti reikalingas ir aktyvus pačių studentų su negalia dalyvavimas. Vertinga, kad šiuose mokymuose suburtai iniciatyvinei grupei vadovauti ryžosi tokios veiklos nepabūgusi judėjimo negalią turinti studentė Rūta Kupčinskaitė“, - džiaugėsi mokymų organizatorė, LSS projektų su negalia koordinatorė Rūta Ruolytė.

Anot R. Ruolytės, panašios iniciatyvinės grupės artimiausiu metu pradės veikti ir kitose Kauno aukštųjų mokyklų Studentų atstovybėse. LSS projektų studentams su negalia koordinatorės teigimu, jau sukurta ir veikia elektroninė konferencija „Visi lygūs“, jungianti daugumos Lietuvos aukštųjų mokyklų Studentų atstovybių atstovus, veikiančius studentų su negalia srityje. „Tik pradedame sistemizuotai skatinti studentus prisijungti prie studentų su negalia situacijos gerinimo. Konstruktyviam mokymų metu suburtų iniciatyvinių grupių darbui užtikrinti LSS vykdys jų veiklos priežiūrą, koordinuos ateities projektus“, - teigė R. Ruolytė.

Netinkamas dėstytojų požiūris į studentus su negalia bei informacijos stoka mokymuose įvardinti pagrindinėmis studentų su negalia integracijos į akademinę bendruomenę problemomis. Bendrai pripažinta, kad vis dar trūksta švietimo negalios tematika, informacijos, kaip reikėtų elgtis su studentais su negalia, praktinių patarimų. Nemažai dėmesio skirta ir pačių studentų su negalia aktyvumo problemai. Aptartos šios problemos sprendimo priemonės, numatyta stiprinti komunikaciją, rengti bendrus susitikimus, viešas diskusijas.

Pirmuosius tokio pobūdžio mokymus Kaune vedė LSS projektų studentams su negalia koordinatorė Rūta Ruolytė ir Vilniaus universiteto Studentų atstovybės programos „Studentams su negalia“ atstovas Rolandas Kirdeikis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!