Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4359/prezidentas-ragina-suformuluoti-konkrecius-mokslo-politikos-tikslus-ir-pasinaudoti-es-strukturiniu-fondu-lesomis/spausdinti/

Prezidentas ragina suformuluoti konkrečius mokslo politikos tikslus ir pasinaudoti ES struktūrinių fondų lėšomis

Publikuota: 2006-05-10 15:09
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Šiandien (gegužės 10 d.) Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje „Ką pasiekėme ir ko siekiame?“.

Šios diskusijos metu buvo aptartas 1996 metais Norvegijos mokslų tarybos ekspertų atliktas Lietuvos mokslo būklės įvertinimas. Švietimo ir mokslo ministerijos užsakymu pradėję tirti situaciją Lietuvos moksle, Norvegijos mokslų tarybos atstovai pateikė tyrimo rezultatus bei rekomendacijas.

Apskritojo stalo diskusijoje buvo kalbėta apie tai, kokie pokyčiai įvyko per dešimt metų moksle, ar norvegų tyrimo rezultatai paskatino modernizuoti Lietuvos mokslą. Taip pat diskutuota, kurios norvegų ekspertų rekomendacijos buvo įgyvendintos, kurios lieka aktualios ir šiandien, kaip šiuo metu yra vertinama Lietuvos mokslo būklė bei kokia mokslo raidos kryptis yra numatyta kitiems dešimčiai metų, ir kaip šio tikslo bus siekiama.

Prezidentas pažymėjo, kad be tarptautinio lygio mokslo Lietuva neturės kokybiško švietimo.

„Tai reiškia, kad gabiausias, labiausiai į mokslą linkęs ir todėl reikalingiausias Lietuvai jaunimas, neradęs sąlygų dirbti tėvynėje, emigruos“, - sakė šalies vadovas.

Atkreipęs dėmesį, kad šiandien Lietuva su Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis gavo unikalią galimybę padėti pagrindus ilgalaikėms permainoms įvairiose valstybės gyvenimo srityse, Prezidentas paragino formuluoti konkrečius mokslo politikos tikslus.

„Šiandien turime suvokti ir suformuluoti, kokio mokslo siekti Lietuvai naudingiausia dešimties ar penkiolikos metų perspektyvoje, ir jau šiandieną numatyti tinkamiausias šiam tikslui priemones“, - pabrėžė Respublikos vadovas.

Apvaliojo stalo diskusijoje „Ką pasiekėme ir ko siekiame?“ taip pat dalyvavo Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas, pranešimus skaitė ir diskutavo Lietuvos mokslininkai, mokslo administratoriai ir mokslo politikos formuotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!