Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4263/i-konkursini-bala-universitetuose-bus-iskaiciuotas-ir-it-egzamino-vertinimus/spausdinti/

Į konkursinį balą universitetuose bus įskaičiuotas ir IT egzamino vertinimus

Publikuota: 2006-04-30 12:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Šiemet pirmą kartą organizuojamo valstybinio informacinių technologijų egzamino balą aukštosios mokyklos įtraukė į konkursinį balą. Vilniaus universitete naujasis valstybinis egzaminas bus svarbus stojant į matematikos, informatikos ir komunikacijos studijų kryptis. Stojant į verslo informacijos vadybą ir informologiją šis egzaminas turės trisdešimt procentų svorio. Pasirinkusiems bioinformatiką, verslo informatiką – penkis procentus.

Pažymėtina tai, jog 2006 metais dar galios anksčiau patvirtintos konkursinio balo formavimo nuostatos, todėl valstybinio informacinių technologijų egzamino rezultatai į konkursinį balą įvedami su kito mokomojo dalyko alternatyva. Stojantieji į kai kurias fizinių mokslų studijų programas vietoje informacinių technologijų egzamino kaip ir ankstesniais metais dar galės laikyti matematiką, fiziką, pasirinkusieji kai kurias komunikacijos srities studijas – istoriją. Kitais metais alternatyvų nebeliks. Pasirinkusiems verslo informacijos vadybą ir informologiją, istorijos vertinimai nebebus svarbūs, nes vietoje jų sudarant konkursinį balą bus atsižvelgiama tik į naująjį valstybinį informacinių technologijų egzaminą. Panašiai bus formuojamas ir kai kurių fizinių mokslų krypčių konkursinis balas.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, naują valstybinį egzaminą šiemet pageidavo laikyti apie 1200 kandidatų iš 51 285, pareiškusių norą dalyvauti brandos egzaminų sesijoje.

Kaip žinia, iki šių metų universitetai, rengiantys informacinių technologijų specialistus, studentus atsirinkdavo pagal matematikos, fizikos brandos egzaminų ir metinių vertinimų rezultatus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!