Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4244/bus-apdovanoti-europos-sajungos-jaunuju-mokslininku-konkurso-nacionalinio-etapo-laimetojai/spausdinti/

Bus apdovanoti Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo laimėtojai

Publikuota: 2006-04-28 07:55
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

28 d. 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje (A. Volano g. 2/3) vyks Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo laimėtojų apdovanojimas.

Konkursui mokiniai pateikė per tris šimtus tiriamųjų mokslo, kūrybinių darbų, projektų, stebėjimų, maketų, modelių ir kt. iš įvairių mokslo krypčių: astronomijos, biochemijos, biologijos, botanikos, chemijos, edukologijos, ekologijos ir aplinkotyros, ekonomikos, etnologijos, fizikos, informatikos, inžinerijos, matematikos, medicinos, visuomenės sveikatos, zoologijos.

Konkursas kasmet įtraukia vis daugiau šalies mokinių ir mokytojų, skatina jų kūrybinę iniciatyvą. Konkurso dalyviai bendrauja su mokslininkais, specialistais. Tai jiems padeda įvertinti savo tolesnių studijų galimybes, nes daugelis konkurso dalyvių savo ateitį sieja būtent su moksline veikla.

Mokinių darbus vertino įvairių mokslo sričių ekspertų komisijos. Vertinant buvo atsižvelgiama į jų moksliškumą, originalumą, darbo tęstinumą, atlikimo metodiką, savarankiškumą, praktinę naudą, modelių, maketų, lentelių, grafikų estetinį vaizdą. Baigiamajame konkurso etape varžėsi 33 mokiniai.

Pirmųjų, antrųjų, trečiųjų vietų laimėtojai bus apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, organizatorių ir rėmėjų pagyrimo raštais ir prizais.

Nacionalinio konkurso trijų geriausiųjų darbų autoriai atstovaus Lietuvai šiais metais rugsėjo 23-28 d. Stokholme vyksiančiame Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse.

Nacionalinį jaunųjų mokslininkų konkursą Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja nuo 1996 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!