Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4196/lietuvoje-mokiniai-nori-tureti-mokytoja/spausdinti/

Lietuvoje mokiniai nori turėti Mokytoją

Publikuota: 2006-04-25 08:55
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos mokinių parlamentas

„Noriu turėti Mokytoją“ – su tokiu šūkiu Lietuvoje jau trečią kartą mokiniai organizuos pasaulinę „Veiksmo savaitę“. Balandžio 24 – 30 dienomis Lietuvos mokyklose virs veiksmas. Visą savaitę mokiniai ir visa mokyklos bendruomenė nagrinės jiems aktualias problemas ir įvairiais būdais bandys rasti tinkamus sprendimus.

Pasaulinės „Veiksmo savaitės 2006“ tema – „Kiekvienam vaikui reikia mokytojo“. Lietuvoje šios akcijos iniciatoriai temos pavadinimą suformulavo: „Noriu turėti Mokytoją“. „Šiais metais veiksmo savaitė skirta kalbėjimui apie labai svarbius žmones kiekvieno gyvenime – mokytojus. Savo pasirinktomis formomis mokiniai bandys suprasti, koks turi būti mokytojas, jog galėtume jį vadinti Mokytoju iš didžiosios raidės“ – teigia vienas iš „Veiksmo savaitės“ iniciatorių, Lietuvos moksleivių sąjungos narys, Justas Butkus.

Kauno mokyklose, kaip ir praėjusiais metais, bus organizuojami sėkmingai pavykę mainai – eksperimentas, kurių metu mokiniai arba mokytojai kuriam laikui keičiasi mokyklomis. Remdamiesi praėjusių metų patirtimi kai kurie miestai organizuos „Pasisakymus nuo bačkos“, kuriuose kviečiami dalyvauti ne tik mokyklos bendruomenės nariai, bet ir savivaldybių atstovai.

Vilniaus Sietuvos vidurinė mokykloje vyks diskusija su profesoriumi Leonidu Donskiu.

Mokyklose vyks diskusijos, susitikimai su buvusiais mokytojais, mokytojų savybių ir mokinių poreikių tyrimai, sporto varžybos su mokytojais, įvairūs konkursai ir kiti renginiai.

Gegužės 5 – 6 dienomis Vilniuje vyks Nacionalinis „Veiksmo savaitės 2006“ koordinatorių ir organizatorių iš visos Lietuvos susitikimas. Jo metu žmonės, prisidėję prie „Veiksmo savaitės 2006“ vykdymo pasidalins savo patirtimi, kartu bandys rasti atsakymus į klausimą, kokio Mokytojo nori mokiniai ir kaip tokį Mokytoją turėti.

„Veiksmo savaitė“ – tai UNESCO ir Pasaulinės švietimo kampanijos vykdoma akcija, kuria siekiama paskatinti visų visuomenės sluoksnių ir ypač – pačių besimokančiųjų, dalyvavimą švietimo procese.

„Veiksmo savaitę“ Lietuvoje inicijuoja Lietuvos mokinių parlamentas, Lietuvos moksleivių sąjunga, Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Lietuvos tėvų forumas, Lietuvos demokratiškumo ugdymo kolegija ir VPU Socialinės komunikacijos institutas.

Pirmosios Veiksmo savaitės Lietuvoje, organizuotos 2004 metais metu, buvo diskutuojama apie vaikus, nelankančius mokyklos. Diskusijos ir savaitės organizavimas tapo pamoka visiems: organizatoriai suprato savo galimybes ir pasisėmė naujų žinių, o visi dalyviai sužinojo apie visuotinį švietimą bei egzistuojančius skirtumus.

2005 metais vykusios Veiksmo savaitės metu buvo sulaukta kur kas aktyvesnio dalyvavimo. Pasaulinės švietimo kampanijos pasiūlyta tema „Atvesk draugą į mokyklą“ Lietuvoje tapo „Draugiška mokykla“ ir vėliau peraugo į platesnio masto akciją, kuri vykdoma ištisus metus, siekiant sukurti palankią mokymosi aplinką.

Daugiau informacijos apie „Veiksmo savaitę 2006“ galima rasti specialiai šiai akcijai sukurtame internetiniame puslapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!