Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4194/seb-vilniaus-bankas-pazangiausius-moksleivius-apdovanos-investiciniu-fondu-cekiais/spausdinti/

SEB Vilniaus bankas pažangiausius moksleivius apdovanos investicinių fondų čekiais

Publikuota: 2006-04-24 12:18
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Didžiausias Lietuvos komercinis SEB Vilniaus bankas prisijungė prie akcijos „Egzaminai. Nesinervink.lt“ ir įsteigė prizus geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusiems mokiniams. Jiems bus įteikti investicinių fondų dovanų čekiai, kurie suteiks galimybę investuoti į pasirinktus bendrovės „SEB VB investicijų valdymas“ valdomus investicinius fondus. Be to, visiems 11-12 klasių mokiniams bankas dovanoja „VISA Electron“ korteles.

„Siekiame jaunus žmones supažindinti su moderniais atsiskaitymo būdais ir šiuolaikinėmis investavimo galimybėmis, kad savarankiško gyvenimo pradžioje jie jau turėtų naudingų ekonomikos žinių ir idėjų, kaip elgtis su pinigais“, – sakė „SEB VB investicijų valdymas“ generalinis direktorius Jonas Iržikevičius.

Mokiniams dovanojamų investicinių fondų čekių suma svyruoja nuo 100 iki 500 litų. Ji priklausys nuo laikomų valstybinių brandos egzaminų skaičiaus ir rezultatų.

„Moksleivis, gautus 100 litų investavęs į investicinius fondus su vidutine 10 proc. metine grąža, po 40 metų sukauptų 4526 litus – per keturiasdešimt kartų daugiau nei pradinė suma. Laikotarpis, kuriam investuojama į fondus, yra labai svarbus“, – sako J. Iržikevičius. Jo teigimu, labai svarbu ir pasirinkti tinkamą investavimo priemonę. Pavyzdžiui, investavus tuos pačius 100 litų į indėlį su vidutine metine 3 procentų grąža, po 40 metų būtų sukaupti 326 litai.

Investiciniai fondai pasaulyje yra viena iš populiariausių investavimo priemonių. Lietuvoje susidomėjimas sparčiai jais auga, nors vis dar nesiekia Vakarų valstybių lygio. „Akcijos metu mokiniams dovanojame ne investiciją į konkretų fondą, o investicinių fondų dovanų čekį, kuris leidžia pasirinkti norimą „SEB VB investicijų valdymo“ valdomą fondą. Taip siekiame sudominti investavimo galimybėmis, gilinti ekonomikos žinias ir patiems pasirinkti priimtiniausią sprendimą“, – sako J. Iržikevičius.

Informacinę kampaniją „Egzaminai.Nesinervink.lt“ Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja kartu su Nacionaliniu egzaminų centru, Lietuvos mokinių parlamentu, Lietuvos moksleivių sąjunga. Kampanijos metu bus teikiamos konsultacijos nemokama egzaminų pagalbos linija 8 800 10118 – iki gegužės 12 d. apie 130 Lietuvos mokyklų aplankys specialiai pasirengusios mobilios studentų komandos, kurios kartu su mokiniais sprogdins egzaminų baimės burbulą.

Informaciją apie egzaminus, psichologų patarimus, žymių žmonių sėkmės formules ir palinkėjimus mokiniams galima rasti specialiai akcijai sukurtoje interneto svetainėje.

Pagrindinės kampanijos „Egzaminai. Nesinervink.lt“ SEB Vilniaus banko akcijos sąlygos

  • Dvyliktų klasių mokiniai, kurie laikė penkis valstybinius brandos egzaminus ir kurių gautų įvertinimų vidurkis yra ne mažesnis kaip 98 procentai, gaus 500 litų vertės „SEB VB investicijų valdymo“ investicinių fondų dovanų čekius.
  • Dvyliktų klasių mokiniai, kurie laikė ne mažiau kaip keturis valstybinius brandos egzaminus ir kurių gautų įvertinimų vidurkis yra ne mažesnis kaip 99 procentai, gaus 300 litų vertės „SEB VB investicijų valdymo“ investicinių fondų dovanų čekius.
  • Dvyliktų klasių mokiniai, kurie laikė ne mažiau kaip tris valstybinius brandos egzaminus (vienas iš kurių yra matematikos) ir kurių gautų įvertinimų vidurkis yra 100 procentų, gaus 100 litų vertės „SEB VB investicijų valdymo“ investicinių fondų dovanų čekius.
  • Jei mokinys pretenduoja gauti prizą pagal kelis punktus, taikomas tas, kuriame laimėjimas yra didžiausias.

„SEB VB investicijų valdymo“ investicinių fondų dovanų čekius gali įsigyti visi pageidaujantieji. Jie platinami visuose SEB Vilniaus banko filialuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!