Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/41490/studentai-diskutavo-apie-aukstojo-mokslo-globalizacija-europoje/spausdinti/

Studentai diskutavo apie aukštojo mokslo globalizaciją Europoje

Publikuota: 2013-09-27 20:18
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Kaune vykusiame renginyje „Europos studentų konventas“ rengta studentų deklaracija, skirta išreikšti Europos studentų atstovų įžvalgas dėl paskutinio Europos komisijos komunikato „Europos aukštasis mokslas pasaulyje“ bei tarptautiškumo įtakos regioniniam bendradarbiavimui tarp Europos Sąjungai priklausančių ir nepriklausančių valstybių.

Dokumente pateiktos studentų atstovų įžvalgos dėl aukštojo mokslo tarptautiškumo ir studentų mobilumo skatinimo bei apibrėžta išsilavinimo svarba šiuolaikinėje visuomenėje. Parengta deklaracija bus pristatyta lapkričio pabaigoje vyksiančiame Europos studentų sąjungos Valdybos susitikime Zagrebo mieste, Kroatijoje.

Studentai diskutavo apie aukštojo mokslo globalizaciją Europoje

„Manome, kad visi studentai turi turėti vienodas teises studijuoti ar atlikti praktiką užsienyje. Ties prieinamumo klausimu ir turime koncentruotis kalbėdami apie aukštojo mokslo tarptautiškumą. Džiaugiuosi, kad susitikimo metu buvo diskutuojama ir apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus siekiant skatinti studentų problemų sprendimą aukščiausiame lygmenyje“, – sakė Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Konvento metu rengtoje deklaracijoje išsakytos studentų atstovų įžvalgos dėl pastangų paskatinti studentų mobilumą Europoje ir už jos ribų. Anot Europos studentų sąjungos pirmininko Rok Primozic, siekiama, kad į studentų balsą būtų atsižvelgta Europos Parlamente svarstant tarptautiškumo klausimą, kadangi studentai yra viena iš labiausiai šiuo klausimu suinteresuotų šalių.

Rugsėjo 20–22 dienomis Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetuose vykusiame tradiciniame Europos studentų atstovų susitikime dalyvavo daugiau nei 100 studentų atstovų iš 39 Europos šalių. Renginio tema buvo „Europos aukštojo mokslo tarptautiškumas ir jo įtaka Europos Sąjungos išorinei politikai“.

Europos studentų konventas – tradicinis studentų atstovų, aukštojo mokslo ekspertų ir politikų susitikimas organizuojamas kiekvieną pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančioje šalyje nuo 2000 m. vykusio Prancūzijos pirmininkavimo. Lietuvoje šis renginys vyko pirmą kartą, jį organizavo Lietuvos studentų sąjunga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!