Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/41390/pirma-karta-lietuvoje-europos-studentu-konventas/spausdinti/

Pirmą kartą Lietuvoje – Europos studentų konventas

Publikuota: 2013-09-20 12:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Pirmą kartą Lietuvoje – Europos studentų konventasŠiandien Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetuose prasideda Europos studentų konventas – tradicinis Europos studentų sąjungos susitikimas, kuriame dalyvauja daugiau nei 100 studentų atstovų iš 39 Europos šalių. Renginio tema – „Europos aukštojo mokslo tarptautiškumas ir jo įtaka Europos Sąjungos išorinei politikai“.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstantis Europos studentų konventas vyks tris dienas – iki rugsėjo 22 d. Jau 26-ąjį kartą vykstantis studentų atstovų, aukštojo mokslo ekspertų ir politikų susitikimas organizuojamas kiekvieną pusmetį Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančioje šalyje nuo 2000 m. vykusio Pracūzijos pirmininkavimo. Susitikimo organizatorė Lietuvoje – Lietuvos studentų sąjunga.

Anot organizacijos prezidento Pauliaus Baltoko, šiuo metu aukštojo mokslo tarptautiškumas yra vienas iš kertinių Lietuvos pirmininkavimo Bolonijos proceso stebėsenos darbo grupei prioritetų. Neseniai Vilniuje vykusioje konferencijos dėl aukštojo mokslo tarptautiškumo buvo išsakytos įvairių sričių – politikos, verslo, aukštųjų mokyklų – atstovų mintys dėl studentų mobilumo skatinimo. Europos studentų konvente savo nuomonę šiuo klausimu išreikš 13,5 milijono studentų Europoje atstovai.

„Manome, kad aukštojo mokslo tarptautiškumas turi būti vertinamas ne vien kaip „Erasmus“ studentų mainų programa. Į šį reiškinį turime žvelgti kompleksiškai –užtikrinti aukštojo mokslo atvirumą pokyčiams ir inovacijoms, o kartu ir užtikrinti jo kokybę, atsižvelgdami į tarptautinę dimensiją“, – sakė P. Baltokas.

Trijų dienų susitikimas yra įtrauktas į Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai nevyriausybinių organizacijų darbotvarkę, tarp susitikimo dalyvių – LR Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Petras Baršauskas, garsi aukštojo mokslo ekspertė, Harvardo universiteto mokslininkė Manja Klemenčič, Erasmus student network pirmininkas Stefan Jahke ir kiti aukštojo mokslo ekspertai. Tiesioginę susitikimo transliacija galite stebėti internetu.

Paskutinę susitikimo dieną (rugsėjo 22 d.) bus priimama Kauno deklaracija, skirta išreikšti Europos studentų atstovų įžvalgas dėl paskutinio Europos Komisijos komunikato „Europos aukštasis mokslas pasaulyje” bei tarptautiškumo įtakos regioniniam bendradarbiavimui tarp Europos Sąjungai priklausančių ir nepriklausančių valstybių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!