Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4036/kampanija-egzaminai-nesinervink-lt-siais-metais-sprogdins-egzaminu-baimes-burbula/spausdinti/

Kampanija „Egzaminai.Nesinervink.lt“ šiais metais sprogdins egzaminų baimės burbulą

Publikuota: 2006-04-07 09:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vakar Lietuvoje prasidedėjo informacinė kampanija „Egzaminai.Nesinervink.lt“. Švietimo ir mokslo ministerijos, Nacionalinio egzaminų centro, Lietuvos mokinių parlamento ir Lietuvos moksleivių sąjungos jau ketvirtus metus organizuojama akcija šiemet ragina visus – mokinius, jų tėvus ir pedagogus – kartu susprogdinti egzaminų baimės burbulą.

„Svarbu, kad raginimas nepūsti egzaminų baimės burbulo pasiektų ne tik moksleivius, bet ir visus, kurie yra šalia jų. Kelią nepagrįstoms baimėms turi užkirsti žinojimas, kad egzaminų užduotys kiekvienais metais yra rengiamos pagal mokymosi programas, o informacija apie egzaminus, jų laikymo tvarką yra prieinama internetu, telefonu ir skelbiama mokyklose. Svarbu, kad užuot nerimavę, abiturientai visą energiją galėtų skirti susikaupimui ir ramiam mokymuisi“, - teigė švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

„Egzaminai.Nesinervink.lt“ kampanijos metu bus tiesiogiai bendraujama su mokiniais – su jais susitiks specialiai pasirengusios mobilios studentų komandos, kurios aplankys apie 130 mokyklų Lietuvoje. Iki gegužės 12 d. važinėsiantys studentai kartu su mokiniais sprogdins baimės burbulus ir ragins ramiai ruoštis egzaminams. Be to, mokiniai visą informaciją galės rasti specialiai akcijai sukurtoje svetainėje www.nesinervink.lt ir Nacionalinio egzaminų centro svetainėje www.egzaminai.lt , padrasinimus girdės iš radijo eterio.

Iki egzaminų sesijos pabaigos veiks akcijos partnerės - bendrovės „Lietuvos telekomas“ - nemokama Egzaminų pagalbos linija 8-800-10118. „Šiuo numeriu paskambinę mokiniai turės galimybę pabendrauti su bendraamžiais studentais ar mokiniais, pasidalyti mintimis apie egzaminų baimę, stresą, gauti išsamią informaciją, kaip rengtis egzaminui, susikaupti prieš egzaminus ir jų metu“, - teigė Valdas Kaminskas, AB „Lietuvos telekomas“ Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktorius.

Švietimo ir mokslo ministro teigimu, šių metų kampanija skatina moksleivius labiau pažinti save ir suprasti, kad keliai į sėkmę yra skirtingi. Savo sėkmės formulėmis, kaip gerai išlaikyti egzaminus, ir mintimis apie jų rezultatų svarbą su Lietuvos moksleiviais pasidalino ir žinomi Lietuvos žmonės, atradę savo sėkmę Lietuvoje: Jurga Šeduikytė, Marius Veselis, Jurga Baltrukonytė.

Akcijos „Egzaminai.Nesinervink.lt“ vienas iš partnerių Lietuvos mokinių parlamentas apskričių centruose šią savaitę papuoš geltonuosius mokyklų autobusiukus specialiais akcijos lipdukais, kviečiančiais susprogdinti egzaminų baimės burbulą. Šiais priminimais papuošti geltonieji autobusiukai raginimą sprogdinti baimę vežios po visą Lietuvą.

Informacinė kampanija bus vykdoma per radiją ir spaudoje. Jau šiandien informaciniais akcijos partneriais sutiko būti 60 žiniasklaidos kanalų, kurie skelbs informaciją apie akcijos eigą, patarimus moksleiviams, kaip pasiruošti egzaminams. Mokyklose bus dalijami skirtukai knygoms su naudinga informacija.

„Egzaminai.Nesinervink.lt“ kampaniją remia AB „Lietuvos telekomas“, SEB Vilniaus bankas, Jaunimo kelionių centras, didžiausia Lietuvos vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla „Šviesa“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!