Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4024/lss-konferencijoje-studentai-siandien-ir-ateityje/spausdinti/

LSS Konferencijoje - studentai šiandien ir ateityje

Publikuota: 2006-04-06 08:21
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Šiandien Kaune rinksis Lietuvos studentų sąjungos (LSS) Konferencija (aukščiausias valdymo organas), nubrėžianti metinius organizacijos tikslus ir įvertinanti per metus nuveiktus darbus.

„Sparti visuomenės politinio, socialinio, ekonominio gyvenimo kaita ir šalies aukštojo mokslo padėtis augančio konkurencingumo žinių Europoje mus, studentus, verčia vienytis kovoje už savo ateitį. Kai bene pirmą kartą per nepriklausomybės laikus atvirai kvestionuojamas studentų teisių klausimas, įvairūs skandalai ima krėsti aukštąsias mokyklas, akademinę bendruomenę, būtina susitelkti ir nubrėžti aiškius veiklos tikslus, kad neliktume tik pasyviais situacijos stebėtojais“, - artėjant Konferencijai teigė LSS Prezidentas Jonas Okunis.

Studentų savivaldų atstovai iš šešiolikos Lietuvos aukštųjų mokyklų pirmą kartą tokiam suvažiavimui kviečiami į Kauno kolegiją. Konferencijos akcentas – LSS prezidento 2005 – 2006 m/m. veiklos ataskaitos pristatymas ir metinis pranešimas. Ataskaitoje, vadovaujantis organizacijos įstatais ir darbo reglamentu, pateikiama informacija apie pastarojo laikotarpio organizacijos veiklą, jos tikslus ir uždavinius, pasirinktas įgyvendinimo priemones, pasiekimus.

Rytojaus Konferencijoje LSS Prezidentas ne tik aptars organizacijos veiklą, įvardins pagrindines šių dienų studentijos problemas, bet ir suformuluos prioritetines ateities veiklos kryptis.

Konferencijoje taip pat bus teikiama organizacijos metinė finansinė ataskaita, renkami LSS Kontrolės komiteto nariai.

Primename, kad Konferencija – aukščiausia LSS valdančioji struktūra, šaukiama ne rečiau kaip kartą per metus. Konferenciją sudaro tikrųjų narių deleguoti atstovai proporcingai aukštojoje mokykloje studijuojančių studentų skaičiui.

2005 m. Lietuvos studentų sąjungos Konferencija vyko vasario 19 d. vyko Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Tuomet į organizaciją priimta Žemaitijos kolegijos Studentų atstovybė, patvirtintas naujasis Darbo reglamentas bei išrinktas Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis, kuris pasikeitus įstatams organizacijai vadovaus dvejus metus.

Konferencijos pradžia 12 val. Nuotolinių studijų centre (Pramonės pr. 22).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!