Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/4011/moksleiviai-mokesi-kaip-saugiai-elgtis-su-elektra/spausdinti/

Moksleiviai mokėsi, kaip saugiai elgtis su elektra

Publikuota: 2006-04-04 13:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Rytų skirstomieji tinklai

Rūpindamiesi gyventojų, ypač pačių mažiausiųjų, saugumu AB „Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) prisidėjo prie moksleivių papildomo ugdymo ir padovanojo vaikams saugaus elgesio su elektra pamokėles. Renginys šiais mokslo metais buvo skiriamas trečių klasių moksleiviams. Specialiai parengti aktoriai - mokytojai apsilankė Vilniaus, Panevėžio, Utenos, Alytaus ir Marijampolės mokyklose, pravedė per 100 saugaus elgesio su elektra pamokėlių.

„Trečiokai nustebino savo fantazija, dalinosi savo įspūdžiais ir aktyviai klausinėjo, uždavė net sudėtingų klausimų apie vatus ir voltus“, - gyrė vaikus viena iš mokytojų, Gintarė Tamašauskaitė. Gintarė taip pat džiaugėsi gavusi iš vaikų dovanų - piešinių, saldainių.

Pradinėse klasėse žmogaus civilinė sauga yra integruojama į kitus mokomuosius dalykus, tačiau atskirai nedėstoma. Vis dėlto tai yra svarbi švietimo dalis mažiesiems. Todėl RST specialistai kartu su pedagogais kūrė ši nuotaikingą, vaikams suprantamą renginį, sulaukusį daug šiltų atsiliepimų.

„Pamokos vedėja sudomino vaikus, suprantamai perteikė mokiniams visą reikalingą informaciją. Mokiniai buvo kaip niekad aktyvūs, dalinosi savo patirtimi, nagrinėjo kitas pavojingas situacijas. Tai puikus akcentas ateičiai, kad vaikai išvengtų skaudžios patirties,“- vertino Vilniaus Sausio 13-osios vidurinės mokyklos trečiokų mokytojai.

Vaikams daug džiaugsmo teikė ir pamokėles priminsiantys suvenyrai. RST visiems dovanojo specialią pamokėles iliustruojančią knygelę su patarimais, žaidimais ir pokštais. Ši papildoma vaizdinė priemonė padės vaikams geriau įsiminti svarbią pamoką ir ateityje išvengti pavojingų situacijų.

„Renginiai, mokantys mažuosius kaip nepakliūti į bėdą turėtų vykti nuolatos, nes žinoti kaip elgtis pavojingose situacijose yra labai svarbu. Ateityje kviečiame mokyklas informuoti mus, kad tokį renginį galėtumėme padovanoti ir jų moksleiviams. Pagal galimybes, stengsimės skirti dėmesio ir vyresniems, ir patiems mažiausiems,“ - sako AB „Rytų skirstomųjų tinklų“ generalinis direktorius Rimantas Milišauskas. Tokiu būdu bendrovė kviečia tėvelius ir mokytojus prisijungti prie projekto įgyvendinimo ir padėti vaikams atkreipti dėmesį į svarbius patarimus.

Valstybės valdoma elektros skirstymo ir tiekimo bendrovė „Rytų skirstomieji tinklai“ aptarnauja 717 tūkst. klientų Vilniaus, Panevėžio, Alytaus ir Utenos apskrityse bei dalyje Kauno ir Marijampolės apskričių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!