Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3992/vilniuje-ivyko-transits-tobulinimosi-kursai-cert-grupiu-nariams/spausdinti/

Vilniuje įvyko TRANSITS tobulinimosi kursai CERT grupių nariams

Publikuota: 2006-04-01 12:17
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Esaugumas.lt

Vilniuje įvyko pirmieji Lietuvoje tobulinimosi kursai CERT (angl. Computer Emergency Response Team) grupių nariams, kuriuos surengė tarptautinės organizacijos TERENA ir FIRST, vienijančios CERT grupes, Europos tinklų ir informacijos saugumo agentūra (ENISA) bei RRT.

CERT, dar kartais vadinama CSIRT (angl. Computer Security Incident Response Team) – tai tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimų grupė, kurios pagrindinis tikslas yra operatyviai reaguoti į saugumo incidentus elektroninių ryšių tinkluose.

Intensyvių 2 dienų kursų metu buvo pateikta informacija, reikalinga kuriant ir vystant reagavimo į tinklų ir informacijos saugumo incidentus CERT grupes. Kursų metu detaliai dėstyta medžiaga apie saugumo spragas, įvairių tipų saugumo incidentų analizės technologijas, organizacinius reagavimo į incidentus modelių kūrimo ypatumus, teisinius aspektus ir pabaigta praktiniais užsiėmimais.

Šiuose kursuose buvo apmokyti 28 žmonės iš ES (Estijos, Lenkijos, D. Britanijos, Olandijos, Portugalijos, Suomijos) šalių, o taip pat iš Kazachstano, Azerbaidžano, Baltarusijos ir Afganistano.

Lietuva, kaip šį renginį organizavusi šalis, turėjo galimybę apmokyti 7 žmones, atstovaujančius valstybines institucijas bei ryšio operatorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!