Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3909/zurnalistai-krepsininkai-moksleiviai-studentai-pries-rukyma-viesose-vietose/spausdinti/

Žurnalistai, krepšininkai, moksleiviai, studentai – prieš rūkymą viešose vietose

Publikuota: 2006-03-23 13:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR sveikatos apsaugos ministerija

Jau artimiausiu metu Seime bus svarstomos Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotos Tabako kontrolės įstatymo pataisos, draudžiančios rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose vietose. Sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga susitiko su daugiau nei 30 Lietuvos organizacijų atstovų, kurie išsakė savo organizacijų pritarimą dėl draudimo rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose. Įstatymo nuostatoms taip pat visiškai pritaria moksleivių ir jaunimo organizacijos.

Raštu savo pritarimą dėl rūkymo uždraudimo atsiuntusi Lietuvos žurnalistų sąjunga teigia, jog „mes, profesionalius žurnalistus vienijanti organizacija, sutikdami su siekiu apginti žmonių teisę gyventi, dirbti ir leisti laisvalaikį sveikoje aplinkoje bei laikyti žmogaus gyvybę ir sveikatą didžiausia vertybe, pritariame Lietuvos Respublikos tabako ir kontrolės įstatymo pataisoms, kuriomis būtų įtvirtintas draudimas rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose“.

Lietuvos medicinos studentų asociacijos kreipimesi į Seimo narius prašoma pataisų įsigaliojimą ir vykdymą numatyti jau 2006 metais. „Tikimės, kad priimsite teisingą sprendimą, kuris leistų Lietuvos žmones dirbti bei leisti laisvalaikį sveikesnėje ir saugesnėje aplinkoje“, - rašoma asociacijos laiške.

Tabako kontrolės įstatymo pataisų nuostatoms besąlygiškai pritaria ir Lietuvos krepšinio federacija. „Rūkymas ir krepšinis – tai du visiškai nesuderinami dalykai“, - sakoma Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto laiške.

Savo iniciatyva Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė surinko 50 darbuotojų parašų, kuriais išsakomas kolektyvo pritarimas Tabako kontrolės įstatymo pataisoms.

Primename, kad 2005 m. Rinkos analizės ir tyrimų grupės atlikta 18-74 amžiaus Lietuvos gyventojų apklausa dėl draudimo rūkyti viešojo maitinimo įstaigose bei kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose parodė, kad prieš rūkymą pasisakė 74,4 proc. respondentų. Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėje surengtoje apklausoje daugiau nei 90 proc. svetainės lankytojų pasisakė už draudimo rūkyti viešose vietose įsigaliojimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!