Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3890/akademine-bendruomene-vertins-aukstojo-mokslo-svarba-partiju-programose/spausdinti/

Akademinė bendruomenė vertins aukštojo mokslo svarbą partijų programose

Publikuota: 2006-03-22 08:12
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų atstovybių sąjunga

Vilniaus universiteto Teatro salėje studentai pirmą kartą pakvies Lietuvos akademinės bendruomenės, didžiųjų politinių partijų atstovus ir politologus aptarti politinių partijų programines nuostatas, susijusias su aukštuoju mokslu.

Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) organizuojamoje konferencijoje „Politinės ideologijos, kuriant Lietuvos aukštojo mokslo sistemą“ dalyvaus daugiau nei 150 aukštųjų mokyklų studentų, akademinės bendruomenės atstovų..

„Konferencijoje sieksime aptarti, kokias aukštojo mokslo gaires brėžia įvairios Lietuvos politinės partijos bei kaip jos suvokia Lietuvos aukštojo mokslo plėtrą. Tapo įprasta, kad prieš rinkimus politinės partijos deklaruoja įvairius siekius, susijusius su švietimu, aukštuoju mokslu ir jo plėtra. Vėliau daugelis šių skambių nuostatų taip ir lieka „popierinės“, - renginio tikslus komentavo LSAS viceprezidentas Darius Skusevičius..

Konferencijoje tiek valdančiųjų, tiek opozicinių politinių partijų atstovai pristatys programines nuostatas, susijusias su aukštuoju mokslu. Konferencijos organizatoriai tikisi ne tik renginyje dalyvaujančių politologų pagalba įvertinti, ar partijos nepamiršo prieš rinkimus deklaruoto prioriteto aukštajam mokslui, bet ir išanalizuoti politikų veiksmus bei išsakomas pozicijas aukštojo mokslo kontekste.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!