Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3837/prezidentas-valdas-adamkus-prieme-zinomus-salies-mokslininkus/spausdinti/

Prezidentas Valdas Adamkus priėmė žinomus šalies mokslininkus

Publikuota: 2006-03-15 17:22
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė žinomus šalies mokslininkus – humanitarinių ir socialinių mokslų atstovus. Mokslininkai prašo valstybės vadovą kreiptis į Konstitucinį teismą išaiškinti, ar šiuo metu taikomas humanitarinių ir socialinių mokslų rezultatų vertinimas atitinka šalies Konstituciją.

Mokslininkus šiam žingsniui paskatino 2005 metų rugpjūčio mėnesį Vyriausybės nutarimu patvirtinta ankstesnė nuostata, pagal kurią mokslinė karjera priklauso nuo užsienyje paskelbtų darbų. Tokiu būdu, humanitarinių ir socialinių mokslų vertinimo kriterijai yra sulyginami su tiksliųjų bei gamtos mokslų.

Prezidento nuomone, valstybės politika nuvertina lietuviškai ir Lietuvoje skelbiamus mokslo darbus.

„Kaimyninėje šalyje paskelbtas straipsnis negali būti vertinamas labiau už Lietuvoje išleistą knygą“, - pabrėžė V. Adamkus.

Valstybės vadovui nesuprantama, kaip galima įteisinti ir vadovautis nuostatomis, kurios stabdo mokslo ir kultūros populiarinimą, skatina nepasitikėjimą savo kultūra. Prieš kreipdamasis į Konstitucinį teismą, Prezidentas planuoja susitikti su Švietimo ir mokslo ministerijos bei Mokslo tarybos vadovais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!