Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/37774/mokslu-besidomintys-moksleiviai-naujuosius-metus-prades-vaiku-universitete/spausdinti/

Mokslu besidomintys moksleiviai naujuosius metus pradės Vaikų universitete

Publikuota: 2012-12-27 12:49
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus universitetas

Mokslu besidomintys moksleiviai naujuosius metus pradės Vaikų universiteteMokslu besidomintiems, žinių trokštantiems moksleiviams Vilniaus universitetas siūlo lankyti vaikams ir jaunuoliams skirtą Vaikų universitetą, kurio sesija prasidės 2013 metų sausio 15 dieną. Vaikų universitete jie gali ne tik sužinoti daug naujų ir įdomių dalykų apie įvairias mokslo sritis, tačiau ir pasijusti tikrais Vilniaus universiteto (VU) studentais.

„Vaikų universiteto tikslas – sudominti vaikus mokslu, žadinti žinių troškimą. Vilniaus universitetas yra sukaupęs vertingų žinių ir patirties, todėl norime pasidalinti ja su jaunąja karta. Tikime, kad apsilankę Vaikų universiteto paskaitose mažieji studentai ne tik patiria naujų įspūdžių, bet ir susižavi kažkuria mokslo sritimi“, – teigia VU Akademinių reikalų prorektorius doc. dr. Juozas Galginaitis.

Vaikų universiteto paskaitas veda VU dėstytojai, kurie mielai priima iššūkį dėstyti šiems išskirtiniams „studentams“ – jų auditorija labai skiriasi nuo studentų: moksleiviai trumpiau išlaiko dėmesį, labiau išreiškia tiek teigiamas, tiek neigiamas emocijas. Dėl šios priežasties, pasiruošimas Vaikų universiteto paskaitai, jos pritaikymas pagal klausytojų amžių, dėstytojams gali užimti daugiau laiko nei įprastai, tačiau suteikia kitokios patirties.

„Skaityti paskaitas kviečiami dėstytojai, kurie nori pasidalinti savo turimomis žiniomis su moksleiviais. Manome, kad tai puiki galimybė pabendrauti su jaunosios kartos atstovais, pajausti jų lūkesčius ir sužinoti, kuo jie domisi. Daugelis dėstytojų teigia, kad jiems Vaikų universiteto paskaitų vedimas buvo labai įsimenanti, teigiama patirtis ir dažnai nori vėl dėstyti šiems išskirtiniams studentams“, – teigia Studijų direkcijos direktorė Jekaterina Bortkevič.

Kol vyksta Vaikų universiteto paskaitos „studentams“, moksleivius atlydėję tėvai ir mokytojai taip pat turi kuo užsiimti. Jiems organizuojamos ekskursijos po VU centrinius rūmus, rengiamos paskaitos. Tam, kad kartu su moksleiviais tėvai ir mokytojai galėtų diskutuoti ir aptarti Vaikų universiteto paskaitų metu išgirstas ir pamatytas įdomybes, technologijų pagalba organizuojamos ir tiesioginės paskaitų transliacijos.

Vaikų universiteto paskaitos yra skirtos dviejų amžiaus grupių moksleiviams – 8–11 metų ir 12–15 metų. Du kartus per metus (žiemą ir vasarą) vyksta paskaitų sesijos, dalis jų yra skirta jaunesniems moksleiviams, kita dalis – vyresniesiems. Artimiausia žiemos sesija prasidės 2013 metų sausio 15 dieną ir vyks kiekvieną antradienį iki vasario 12 dienos.

Vienos sesijos metu paskaitas gali išklausyti apie 1500 jaunųjų „studentų“, o per visą Vaikų universiteto istoriją paskaitose dalyvavo apie 10 000 moksleivių.

VU Vaikų universiteto paskaitos yra nemokamos, tačiau dalyvauti gali tik ribotas skaičius jaunųjų studentų, todėl būtina išankstinė registracija. Visą dominančią informaciją apie buvusias ir būsimas paskaitas, registraciją galima rasti www.kviecia.vu.lt svetainėje internete.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!