Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3705/veiksmu-programos-2007-2013-m-programavimo-periodui-rengiamos-kartu-su-socialiniais-partneriais/spausdinti/

Veiksmų programos 2007-2013 m. programavimo periodui rengiamos kartu su socialiniais partneriais

Publikuota: 2006-03-04 11:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vakar Švietimo ir mokslo ministerijoje trys darbo grupės pirmą kartą susirinko svarstyti veiksmų programų, kuriomis bus įgyvendinami Lietuvos 2007-2013 m. ES struktūrinės paramos panaudojimo strategijos švietimo ir mokslo sričių prioritetai. Veiksmų programų rengimo darbo grupėse kaip pilnateisiai nariai dalyvauja socialiniai-ekonominiai partneriai, tarp kurių – daugiau kaip 25 įvairių asociacijų, tarybų, profesinių sąjungų ir kt. organizacijų nariai.

„Veiksmų programų projektai Vyriausybei turi būti pateikti iki liepos 3 d., todėl parengiamuosius darbus pradedame kuo anksčiau. Mūsų darbo grupes sudaro kvalifikuoti švietimo ir mokslo sričių specialistai, todėl programos bus parengtos kokybiškai ir profesionaliai“, – teigia Švietimo ir mokslo ministerijos Europos Sąjungos paramos koordinavimo skyriaus vedėjas Aurimas Morkūnas.

Pasak A. Morkūno, darbo grupės reguliariai susitiks programų svarstymui kas mėnesį. Pirmojo susitikimo metu buvo išaiškinti darbo grupėms iškelti uždaviniai, jų veiklos principai, būsimųjų veiksmų programų ypatumai ir struktūra, jų tarpusavio suderinimo bei derinimo su Europos Komisija principai, aptartos darbų apimtys.

Darbo grupės rengs veiksmų programų dalis, susijusias su mokymosi visą gyvenimą sistema, tyrėjų ir mokslininkų gebėjimų ugdymu, švietimo, sveikatos ir darbo rinkos institucijų infrastruktūros plėtra.

Švietimo ir mokslo ministerijos koordinuojamas darbo grupes sudaro įvairių ministerijų specialistai, Lietuvos mokslų akademijos, švietimo ir mokslo įstaigų vadovų, savivaldybių, prekybos, pramonės ir amatų rūmų, verslo darbdavių asociacijų, studentų ir kitų organizacijų atstovai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!