Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3686/dovanoti-kompiuterius-mokykloms-bus-lengviau/spausdinti/

Dovanoti kompiuterius mokykloms bus lengviau

Publikuota: 2006-03-02 10:38
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

Sukurta sistema, kuri palengvins kompiuterių dovanojimą Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms. Joms paaukota kompiuterinė įranga nuo šiol bus surenkama ir paruošiama naudojimui specialiuose technologijų centruose, įkurtuose profesinio mokymo įstaigose. Švietimo ir mokslo ministerijos bei bendrovės „Microsoft Lietuva“ iniciatyva įsteigtuose centruose taip pat ketinama rengti informacinių technologijų mokymo kursus.

Kol kas technologijų centrai veiks dviejose profesinio mokymo įstaigose - Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokykloje bei Elektrėnų profesinio mokymo centre. Jie surinks ir ruoš naudojimui kompiuterinę įrangą privačių bei valstybinių organizacijų paaukotą bendrojo lavinimo mokykloms.

„Ši iniciatyva leis sukurti aiškią centralizuotą kompiuterių dovanojimo mokykloms sistemą. Įmonės ir institucijos bus skatinamos aukoti panaudotą kompiuterinę įrangą, o profesinėse mokyklose įkurti technologijų centrai pasirūpins, kad mokyklas ji pasiektų visiškai parengta darbui“, - sako Švietimo informacinių technologijų centro direktorius Vainas Brazdeikis.

Technologijų centruose dirbantys specialistai sutvarkys kompiuterių technines problemas, ištrins juose esančią informaciją, o taip pat įdiegs naują programinę įrangą. Bazines programas visiems kompiuteriams – operacines sistemas „Windows“ ir biuro programų paketus „Office“ – skirs bendrovė „Microsoft Lietuva“.

Profesinėse mokyklose įsteigtose kompiuterių laboratorijose taip pat bus rengiami mokymai šių įstaigų mokiniams, dėstytojams bei administracijai, o informacinių technologijų kursas bus įtrauktas į jų švietimo programas. Technologijų centrų darbuotojai ir mokymus vedantys lektoriai bus ruošiami specialiuose „Microsoft“ mokymo kursuose.

„Siekiame, kad padovanoti panaudotus kompiuterius mokyklai būtų paprasta, o tai daryti apsisprendusioms įmonėms nereiktų skirti gausybės laiko jų išvalymui, techniniam paruošimui ir mokyklos paieškoms. Stengsimės, kad sukūrus šią sistemą kompiuterių dovanojimas švietimo įstaigoms taptų įprasta Lietuvos verslo praktika“, - teigia „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

Jei projektas pasiteisins, ateityje į programą numatoma įtraukti Kauno, Visagino ir kitų miestų profesines mokyklas, kurios rengia kompiuterių įrangos specialistus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!