Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3629/diskusijoje-kalbeta-apie-vertingiausias-profesijas/spausdinti/

Diskusijoje kalbėta apie vertingiausias profesijas

Publikuota: 2006-02-25 12:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos parodų centras „Litexpo“

Vakar aukštojo mokslo, profesinio mokymo ir kvalifikacijos kėlimo parodoje „Studijos 2006“ Lietuvos pramonininkų konfederacija surengė įžangą į viešąją diskusiją „Svarbiausios gyvenimo profesijos. Kaip jas pasiekti?“.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Dr. Rimvydas Jasinavičius pasidžiaugė, kad į diskusiją susirinko gausus būrys jaunimo, kas rodo, jog jauni žmonės domisi savo ateitimi ir perspektyvomis.

Pasak R. Jasinavičiaus, jaunam žmogui svarbiausias klausimas – kokią profesiją pasirinkti? Kokios profesijos perspektyviausios, vertingiausios? Viceprezidento nuomone, vertingiausia – tai išmokti valdyti save (ir kitus) bei valdyti savo (ir kitų) pinigus, tačiau Lietuvos aukštosios mokyklos šito kol kas neišmoko. Todėl net 50% Lietuvos žmonių galima priskirti išlaikytinių kategorijai, apie 42% žmonių – žemos kvalifikacijos specialistų, uždirbančių iki 2000 Lt, kategorijai, apie 3-4% turime kvalifikuotų specialistų, uždirbančių iki 10.000 Lt ir tik 0,1% yra daug uždirbančių finansistų. Ir šie duomenys rodo, kad nuo JAV atsiliekame net 500 kartų.

Pakviestas dalyvauti diskusijoje, jaunimas aktyviai uždavinėjo klausimus: kaip sėkmingai parduoti savo sugebėjimus, kaip mokyti valdyti pinigus moksleiviams, jeigu tų pinigų nėra, kokios perspektyvos laukia dabar madingomis laikomų profesijų ir t.t. Geriausiu klausimu buvo išrinktas – ką veikti pasiekus finansinę viršūnę ir uždirbus milijonus? Pasak R. Jasinavičiaus, tuomet reikia mokytis laimingai gyventi ir dalintis su kitais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!