Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3564/paskelbtas-pirmines-narkomanijos-prevencijos-programu-konkursas/spausdinti/

Paskelbtas pirminės narkomanijos prevencijos programų konkursas

Publikuota: 2006-02-21 13:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė Pirminės narkomanijos prevencijos programų finansavimo konkursą. Konkursui paraiškos teikiamos iki vasario 28 dienos.

Konkursas vykdomas įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą Nacionalinės narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos 2004-2008 metų programą. Pirminės narkomanijos prevencijos programų konkursui šiemet skirtas 1 milijonas 700 litų (pernai – kiek daugiau nei pusė milijono litų).

Konkurso tikslas – suteikti vaikams, tėvams, mokytojams ir visai mokyklos bendruomenei tinkamų pirminės narkomanijos prevencijos žinių, diegti gyvenimo įgūdžius ir vertybines nuostatas, užkertant kelią socialinės rizikos veiksniams.

Konkurso uždaviniai - skatinti apskričių viršininkų, savivaldybių administracijas, mokyklas, asociacijas, kad jos vykdytų pirminės narkomanijos prevencijos ir ankstyvosios intervencijos programas. Taip pat - plėtoti mokyklų bendradarbiavimą su vietos bendruomene, policija, sveikatos priežiūros ir kitomis įstaigomis; ugdyti mokinių atsparumą kvaišalų vartojimui, kritinį mąstymą, atsakomybę už savo elgesį.

Programas konkursui gali teikti valstybinės, savivaldybių ir nevalstybinės įstaigos, organizacijos, kiti juridiniai asmenys, dirbantys pirminės narkomanijos prevencijos ir ankstyvosios intervencijos srityse.

Programos gali apimti šias sritis: alkoholio, tabako ir kitų psichoaktyvių medžiagų vartojimo pirminė prevencija ir ankstyvoji intervencija mokyklos bendruomenėje bei socialinių pedagogų, psichologų, klasių auklėtojų ir pirminės sveikatos priežiūros specialistų kvalifikacijos tobulinimas.

Mokyklos, nevyriausybinės organizacijos ir kitos įstaigos ar organizacijos, veikiančios savivaldybės teritorijoje, paraiškas konkursui turi pateikti savo savivaldybės administracijai. Vaikų globos namai ir mokyklos, kurių steigėja yra apskrities viršininko administracija, - apskrities viršininko administracijai. Įstaigos ar organizacijos, vykdančios projektą ne mažiau kaip 3 apskrityse, ir tos, kurios turi vaikų ne mažiau kaip iš 3 apskričių ir institucijų, kurių steigėja yra Švietimo ir mokslo ministerija, paraiškas teikia Švietimo ir mokslo ministerijos Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centrui (Viršuliškių g. 103, LT-05115 Vilnius, tel. (8 5) 242 64 03, faks. (8 5) 242 70 02, el.paštas: info@sppc.lt).

Tam tikroms nustatytoms veiklos sritims programas gali teikti švietimo centrai ir Pedagogų profesinės raidos centras.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!