Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3428/pasirasoma-dvisalio-lietuvos-ir-prancuzijos-bendradarbiavimo-moksliniu-tyrimu-srityje-programa-ziliberas/spausdinti/

Pasirašoma dvišalio Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityje programa „ŽILIBERAS“

Publikuota: 2006-02-08 08:25
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vasario 8 d. 15 val. švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas ir Prancūzijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje J. E. Guy Yelda ministerijoje (A. Volano g. 2/7, Vilnius) pasirašys dvišalio Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje integruotos veiklos programą 2007-2008 metams „Žiliberas“.

Programa „Žiliberas“ – tai Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos ir Prancūzijos Respublikos užsienio reikalų ministerijos finansuojama dvišalio bendradarbiavimo programa, remianti Lietuvos ir Prancūzijos mokslo institucijų ar mokslininkų grupių bendrus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus. Programoje „Žiliberas“ numatyta finansuoti mokslininkų mobilumą, t. y. lėšų skiriamų mokslininkų kelionių į savo partnerių institucijas ir jų pragyvenimo priimančioje šalyje išlaidoms padengti. Patiems projektams įgyvendinti Lietuvos mokslo institucijos finansavimo ieško iš kitų šaltinių, tarp kurių gali būti valstybės biudžeto lėšos, skiriamos mokslo ir studijų institucijų moksliniams tyrimams, Lietuvos mokslo ir studijų fondo ar kitų Lietuvos bei tarptautinių fondų parama, ES programos ir kt.

2006 metų vasario mėnesį vienu metu Lietuvoje ir Prancūzijoje bus paskelbtas naujas konkursas ir pradėti rengti bendri dvišaliai mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektai, kurie pretenduos į abiejų valstybių finansinę paramą 2007-2008 metais. Lietuvos ir Prancūzijos mokslininkai turės galimybę iki 2006 m. gegužės 1 d. programos „Žiliberas“ komiteto Lietuvos ir Prancūzijos dalims pateikti paraiškas ir dalyvauti konkurse gauti paramai vykdyti bendrus abiejų valstybių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus.

2006 m. pabaigoje bendras Lietuvos ir Prancūzijos programos „Žiliberas“ komitetas, susipažinęs su kiekvienos valstybės ekspertų atliktu vertinimu, patvirtins konkursą laimėjusius projektus ir skirs finansavimą 2007-2008 metams. Ši nauja bendradarbiavimo programa bus pradėta įgyvendinti 2007 m. pradžioje.

Ši dvimetė programa „Žiliberas“ įgyvendinama jau nuo 2003 metų. 2003-2004 m. šioje programoje buvo finansuota 12 bendrų Lietuvos ir Prancūzijos mokslo institucijų projektų. Šiems projektams įgyvendinti per dvejus metus kiekviena valstybė skyrė apie 180000 Lt. 2005-2006 metais programos „Žiliberas“ bendras komitetas atrinko ir finansavimui pristatė 10 bendrų projektų. Lietuvos ir Prancūzijos mokslo institucijos, laimėjusios finansavimą šiems projektams įgyvendinti 2005-2006 metais (per dvejus metus kiekviena šalis programai „Žiliberas“ finansuoti yra numačiusi apie 280 000 Lt), jau atsiskaitė už lėšas, skirtas 2005 metams, ir jų projektai netrukus gaus finansavimą 2006 metams.

Naujai pasirašoma programa 2007-2008 metams iš esmės nesiskiria nuo anksčiau įgyvendintų programų, tačiau numatyta galimybė pratęsti šią programą tolesniam dvejų metų laikotarpiui, iš naujo jos nepasirašant, jei tam pritartų abi susitariančiosios šalys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!