Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3309/pilietines-akcijos-remeju-gretos-gauseja/spausdinti/

Pilietinės akcijos rėmėjų gretos gausėja

Publikuota: 2006-01-28 10:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Ketvirtadienį sausio 26 d. LR Seimo konferencijų salėje Liberalų frakcijos atstovai pritarė pilietinei iniciatyvai dėl Europos Sąjungos (ES) 2007 – 2013 m. struktūrinių fondų paramos panaudojimo ir pasirašė parašų rinkimo lape. Surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo Lietuvos studentų sąjungos (LSS) viceprezidentas Liutauras Kazlavickas.

„Frakcija prisijungia prie kreipimosi. Tai puiki pilietinė iniciatyva, rodanti, kad yra poreikis ir galimybės pinigus panaudoti Lietuvos žmonių gerovei,“ – teigė Petras Auštrevičius.

Seimo liberalų frakcijos atstovai taip pat pareiškė, kad jų frakcija parėmė grupės seimo narių siūlymą tvirtinti ES lėšų paskirstymo strategiją atskiru Seimo įstatymu. „Seimas turėtų apsvarstyti šį klausimą ir priimti sprendimą aukščiausiame politiniame lygmenyje. Tai padėtų užtikrinti viešumą ir skaidrumą, kartu būtų suteikta galimybė pakoreguoti lėšų paskirstymo atitinkamoms sritims proporcijas,“ – tikino Petras Auštrevičius

Pasak L. Kazlavicko, pilietinė akcija dėl viešo, skaidraus ir efektyvaus Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos panaudojimo sėkmingai tęsiama.

„Jau užregistruota per 120 parašų rinkimo vietų, prie akcijos prisijungia vis daugiau nevyriausybinių organizacijų (NVO), dauguma Lietuvos europarlamentarų pareiškė remią pilietinę iniciatyvą, tačiau kai kurių valdžios institucijų veiksmai vis dar kelia susirūpinimą. Valdžia atvirai išjuokė akcijos dalyvių „Transparency International“ Vyriausybei pateiktus skaidrumo užtikrinimo pasiūlymus. Tai dar kartą patvirtina, valdžios institucijų uždarumą ir nenorą bendradarbiauti su NVO,“ – sakė L. Kazlavickas.

2005 m. spalio 4 d. Lietuvos studentų sąjungos iniciatyva jaunimo organizacijos kreipėsi į LR Prezidentą, prašydamos paskatinti suinteresuotas grupes skirti ypatingą dėmesį realiam švietimo ir žinių ekonomikos prioriteto įtvirtinimui, panaudojant 2007 - 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinę paramą. Vėliau prie jaunimo iniciatyvos prisijungė kitos nevyriausybinės organizacijos ir 2005 m. lapkričio 22 d. buvo pradėta pilietinė akcija dėl viešo, skaidraus ir efektyvaus Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos panaudojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!