Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3266/paskelbtas-viesojo-pirkimo-konkursas-informacijos-rinkmenu-saraso-sukurimui/spausdinti/

Paskelbtas viešojo pirkimo konkursas Informacijos rinkmenų sąrašo sukūrimui

Publikuota: 2006-01-25 08:31
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: IVPK

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Komitetas) paskelbė viešojo pirkimo konkursą Informacijos rinkmenų sąrašo (toliau- Sąrašas) sukūrimui. Jis kuriamas siekiant įgyvendinti Lietuvos Respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymo 11 straipsnį (Žin., 2000, Nr.10-236; 2005, Nr.139-5008).

Sąrašo paskirtis – sukaupti vienoje vietoje valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose elektroniniu būdu įvairia forma (duomenų bazė, registras, elektroninis sąrašas ir panašiai) tvarkomų informacijos rinkmenų aprašymus, nuorodas į rinkmenas bei sudaryti galimybę asmenims naudojant Sąrašo paieškos priemones patogiai susirasti dominančias rinkmenas.

Sąrašo sudarymu siekiama gerinti juridinių asmenų ir gyventojų galimybę gauti informaciją apie Įstaigose tvarkomas rinkmenas, apie jų turinį, apie prieigos prie rinkmenose sukauptos informacijos sąlygas ir informacijos gavimo galimybes. Planuojama, jog galimybė efektyviai surasti ir naudotis valstybinio sektoriaus informacinėmis rinkmenomis pagerins informacijos prieinamumo sąlygas bei padidins visuomenės susidomėjimą valstybinių institucijų vykdoma veikla, jos rezultatais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!