Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3260/prasidejo-projektu-atranka-del-europos-socialinio-fondo-paramos/spausdinti/

Prasidėjo projektų atranka dėl Europos Socialinio fondo paramos

Publikuota: 2006-01-24 14:22
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pradėjo projektų, kuriems bus skiriama Europos socialinio fondo parama, atranką.

Prašoma bendra paramos suma šiemet siekia 248 mln. litų, t.y. beveik penktadaliu didesnė nei pareiškėjai prašė prieš metus pirmajame ES paramos skirstymo etape.

Šiemet paraiškų pagal Lietuvos 2004-2006 m. Bendrojo programavimo dokumento II prioriteto „Žmogiškųjų išteklių plėtra“ priemones iš viso gauta 277, o pernai buvo pateikta per 160 paraiškų.

Paraiškų finansuoti projektus, skirtus darbo jėgos kompetencijos ir gebėjimo prisitaikyti prie pokyčių plėtrai, gauta 222. Preliminariais duomenimis, visų pateiktų projektų įgyvendinimui iš Europos socialinio fondo prašomos paramos suma viršija 200 mln. litų. Pernai buvo gauta paraiškų, kuriomis prašyta paramos suma siekė 148 mln. litų.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Europos socialinio fondo skyriaus vedėjos Nijolės Mackevičienės, tikimasi, kad ESF paramą gavę projektai padės spręsti užimtumo didinimo klausimus, nes parama pagal 2.2 priemonę „Darbo jėgos kompetencijos ir gebėjimų prisitaikyti prie pokyčių ugdymas“ skiriama pramonės, verslo įmonių darbuotojų mokymui, jų kvalifikacijos kėlimui, bendrųjų ir specifinių žinių, būtinų darbo kokybei gerinti, didinimui.

Finansuoti projektus, skirtus socialinės atskirties prevencijai ir socialinei integracijai, gautos 55 paraiškos. Projektų įgyvendinimui iš Europos socialinio fondo prašoma parama sudarytų per 48 mln. litų. Praėjusiais metais ši suma siekė 71 mln. Lt.

Nijolės Mackevičienės teigimu, parama pagal 2.3 priemonę „Socialinės atskirties prevencija ir socialinė integracija” skiriama projektams, skirtiems neįgaliųjų profesinės reabilitacijos ir integracijos į darbo rinką plėtrai, nuteistųjų ir asmenų, paleistų iš laisvės atėmimo vietų, socialinei integracijai, moterų ir vyrų lygių galimybių darbo rinkoje skatinimui. Šios priemonės parama orientuota į socialinės rizikos grupes: neįgaliuosius, narkomanus, tautines mažumas, nuteistuosius ir asmenis, grįžusius iš laisvės atėmimo vietų.

Kaip ir pernai šiemet aktyviausi buvo Vilniaus regiono pareiškėjai. Iš šios apskrities buvo pateikta 70 proc. paraiškų.

Projektų atrankos komitetai, sudaryti iš valstybės institucijų bei socialinių partnerių atstovų, spręs kuriems projektams bus skiriama Europos Socialinio fondo parama pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kompetencijai tenkančias Lietuvos 2004-2006 m. bendrojo programavimo dokumento priemones.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!