Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3226/lietuvoje-planuojama-rengti-mokomojo-europos-parlamento-sesija/spausdinti/

Lietuvoje planuojama rengti Mokomojo Europos Parlamento sesiją

Publikuota: 2006-01-21 12:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Balandžio 1 - 7 dienomis Vilniuje planuojama surengti tarptautinę Mokomojo Europos Parlamento sesiją. Tokios galimybės aptartos Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusiame Mokomojo Europos parlamento fondo generalinės direktorės Annos van Sminios ir ministerijos valstybės sekretoriaus Dainiaus Numgaudžio susitikime.

Mokomojo Europos Parlamento sesijoje dalyvaus visų Europos Sąjungos šalių ir šalių-kandidačių atstovai (160 moksleivių ir apie 40 mokytojų iš 28 šalių). Moksleiviai diskutuos aktualiais Europos Sąjungai klausimais, numatytais Europos Parlamento darbotvarkėje, priims rezoliucijas.

Tarptautinis projektas Mokomasis Europos parlamentas Lietuvoje pradėtas vykdyti 2003 metais. Jį vykdo viešoji įstaiga „Europos namai“, remia Švietimo ir mokslo ministerija. Projektas skirtas vyresnių klasių moksleiviams. Jo tikslas – plėtoti Lietuvos jaunimo žinias apie Europos Sąjungos idėją bei integracijos procesus, ugdyti jaunuolių tautinę ir pilietinę savimonę.

Per trejus projekto įgyvendinimo metus surengta devyniolika regioninių sesijų apskričių centruose ir trys nacionalinės sesijos (dvi iš jų vyko Lietuvos Respublikos Seime). Mokomajame Europos Parlamente jau dalyvavo apie 1200 vyresniųjų klasių moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų. Geriausiai pasirodžiusieji jaunuoliai atstovavo Lietuvai tarptautinėse sesijose Stokholme, Liuksemburge, Helsinkyje, Varšuvoje, Hagoje, Kopenhagoje, Madride.

2005 m. tarptautinė Mokomojo Europos Parlamento sesija vyko Portugalijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!