Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3196/du-trecdaliai-lietuviu-yra-aplanke-ne-daugiau-kaip-penkias-es-salis/spausdinti/

Du trečdaliai lietuvių yra aplankę ne daugiau kaip penkias ES šalis

Publikuota: 2006-01-18 13:14
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: British Airways

Beveik du trečdaliai (62%) lietuvių yra lankęsi ne daugiau kaip penkiose iš 25 Europos Sąjungos valstybių, o penktadalis (26%) yra aplankę iki 10 ES šalių. Tai parodė Didžiosios Britanijos aviakompanijos „British Airways“ iniciatyva aviabilietų e-agentūros „Greitai.lt“ interneto svetainėje atlikta apklausa apie tai, kaip gerai lietuviai pažįsta Europos Sąjungos šalis.

Apklausos rezultatai parodė, kad dažniausiai su Europos Sąjungos šalimis lietuviai susipažįsta atostogaudami - net 60% visų respondentų nurodė, jog į ES šalis vyksta būtent šiuo tikslu. Pažinti ES šalis lietuviams padeda ir vizitai darbo reikalais - į ES šalis šiuo tikslu vyksta 28% atsakiusiųjų į klausimus.

„Apklausos duomenimis, dauguma lietuvių, t.y. 46 % respondentų, į Europos Sąjungos miestus skrenda lėktuvu. Beveik lygiomis dalimis pasiskirstė vykstantys automobiliu (25 %) bei autobusu (24%). Beveik trečdalis (32%) lietuvių gali sau leisti nuskristi į norimą ES šalį kartą per metus, o 22% lietuvių tai daro tris ir daugiau kartų per metus“, - dalinosi mintimis „British Airways“ pardavimų ir marketingo vadovė Lietuvoje Rasa Barisienė.

Rinkdamiesi labiausiai norimas aplankyti ES sostines, lietuviai palankiausiai vertina Romą – ją labiausiai norėtų pamatyti 36% respondentų. Antroje vietoje - Jungtinės Karalystės sostinė Londonas. Jį labiausiai norėtų pamatyti 27% lietuvių. Trečioje vietoje – Paryžius, kurį labiau nei kitus miestus norėtų pamatyti 26% lietuvių.

„Apklausos rezultatai parodė, kad lietuviai vis plačiau naudojasi interneto teikiamomis paslaugomis – net 45% respondentų bilietus skrydžiui užsisako būtent internetu. Mus, kaip elektronines paslaugas internetu teikiančią tarnybą, tai ypač džiugina“, - teigė aviabilietų e-agentūros „Greitai.lt“ vadovas Audrius Ramanauskas. 2005 m. gruodžio 22 – 2006 m. sausio 10 dienomis vykusioje Poilsio ir kelionių tarnybos „Geitai.lt“ tinklapio lankytojų apklausoje dalyvavo 1500 respondentų. Aktyviausi buvo 18 – 29 metų amžiaus (59%) vilniečiai (35%) bei ne didmiesčių gyventojai (27%).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!