Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/3118/mokiniu-pazintinems-ekskursijoms-skirta-beveik-3-mln-lt/spausdinti/

Mokinių pažintinėms ekskursijoms skirta beveik 3 mln. Lt

Publikuota: 2006-01-11 11:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva nuo šių metų iš mokinio krepšelio lėšų bus pradėta finansuoti mokinių pažintinė veikla, tam numatyta skirti beveik 3 mln. litų. „Dabar kiekviena mokykla turės savo lėšų mokinių ekskursijoms ir pažintinei veiklai organizuoti, nors dalis savivaldybių ir anksčiau sprendė šį klausimą skirdamos papildomų lėšų mokinių pažintinei veiklai organizuoti“, – sakė švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas.

Tai viena iš Švietimo ir mokslo ministerijos parengtos Ilgalaikės pilietinio ir tautinio ugdymo programos dalių.

Pasak ministerijos sekretoriaus A. Puodžiuko, mintis įtraukti lėšas ekskursijoms, keliavimams, pažintinei veiklai į mokinio krepšelį kilo po diskusijos su mokiniais rajonų, kaimo mokyklose. Jie skundėsi, kad trūksta ekskursijų, pažintinių kelionių po muziejus, teatrus, o mokyklos administracija minėjo, kad tam trūksta lėšų. Ministerijos sekretorius pakvietė savivaldybes, kaip mokyklų steigėjas, savo biudžetuose numatyti papildomų lėšų mokykloms mokinių ekskursijoms ir pažintinei veiklai vykdyti.

Nuo 2006 m. sausio 1 d. beveik 150 litų padidėjo bazinis mokinio krepšelis metams vienam mokiniui. 2006 m. jis bus 1942 Lt (nuo 2005 m. rugsėjo 1 d. buvo 1802 Lt). Bendroji dotacija, palyginti su 2005 m., iš viso didėja 81,05 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!